banner171

Gaziosmanpaşa da Sporun Geleceği


Bir zamanlar bu ilçenin profesyonel ligde iki takımı vardı. Önce Küçükköy amatör lige düştü. Daha sonra ise Gaziosmanpaşa Spor amatör lige düştü.
Gençlerin ve spor sevdalıların ilgi duydugu takip ettiği bu iki takım şu anda zorluklar içerisinde amatör ligde mücadele veriyor.
Bilindiği üzere Gaziosmanpaşa Belediyesi Geçen yıl içerisinde Gaziosmanpaşa Sabri Öztürk Stadının yıkılacağını yerine içinde birçok aktivite alanını içinde barındıran otoparklı yeşil alan projesini kamuoyuna duyurdu. Proje ilçenin ihtiyaç duyduğu otopark yeşil alan ve aktivite sahaları ile ilgi çekici ve güzel.Burda bir nokta koyup şurdan devam edelim.
PEKİ :
Geçmişte birçok futbolcu yetiştirmiş milli takıma kazandırmış zamanında ilçenin markası konumunda olan futbolcu fabrikası , 3. Ligde 2. Ligde 2.lig playoflarında bu sahada çok önemli il takımlarını ağırlamış onlarla başa baş mücadele vermiş olan Gaziosmanpaşa

Spor maçlarını nerede oynayacak ??
Proje lansmanında yeni bir stad yapılacağını ve ilçenin 8 takımının ortak kullanacağı Uefa standartlarında bir futbol stadyumu yapılacagından bahsedilmişti. Bu proje rafamı kalktı?

Yapılacak mı  

Yapılmayacak mı?

Şu an bu belirsiz .
Yeni Stadyum projesi demişken burda bi parantez açmakta fayda var. İstanbulun diğer ilçelerinde örnekleri incelediğimizde Bazı ilçeler ilçe stadyumlarını ya restore etmiş yada yıkıp yeniden yapmış. Ve ilçeye prestij sağlayan değerler ortaya çıkarmış Örnek verecek olursak.

Örnek 1 : Esenyurt Stadı


Örnek 2 : Avcılar Atatürk Stadı


Bu iki ilçe stadlarının diğer özellikleri dış görünümlerindeki estetiğin yanında sadece futbol branşında değil salon sporları dahil birçok spor branşında hizmet vermeleri,lafın kısası ölü yatırım olmamakla beraber ilçede aktif olarak hizmet verecek bir spor cazibe merkezleri olmaları en önemli artılarıdır.
Bu ilçe bu projelerden daha iyilerine layıktır.
Bir diğer husus ise Gaziosmanpaşa spor ve Küçükköy sporun birleşme olayıdır. Bu gerçekleşirmi gerçekleşmezmi bilinmez.Fakat bu ilçenin spor anlamında profesyonel ligde yarışmacı olan bir değer ortaya çıkarması gerekmektedir .
Volkan Şahin
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153