banner171

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta İle Röportaj

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile röportaj yaptık,Usta'dan yaptığı hizmetler ve icraatları hakkında bilgiler aldık. Bilinmeyen ve merak edilen sorulara cevap aradık.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta İle Röportaj

 “Gaziosmanapaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gphaber'in sorularını yanıtladı..."

1) 2014’de %51.3 oy alarak seçildiniz. 31 Mart yerel seçimlerinde yaklaşık %52.21 oy alarak halkın desteği ile tekrar seçildiniz. Neler söylemek istersiniz?

Gaziosmanpaşalı hemşehrilerimizin destekleriyle ikinci kez ilçemize hizmet etmeye layık görülmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayım. Bu kutlu zaferde Cumhur İttifakımıza gönül veren, bizimle birlikte kapı kapı dolaşıp gönüller kazanan Ak Parti İlçe Teşkilatımıza, desteğini hiçbir zaman esirgemeyip büyük bir gayretle çalışan MHP İlçe Teşkilatımıza ve bize her zaman güvenen değerli Gaziosmanpaşalı hemşehrilerime teşekkür ederim. İşinizi gönülden yaparsanız gönüller kazanırsınız ve işinizi severek yaparsanız asla yorulmazsınız. Biz 5 yıl boyunca hep bu anlayışla ilçemize hizmet ettik ve halkımızın desteğiyle hep birlikte başarmanın mutluluğunu yaşadık. Şimdi önümüzde yeni bir dönem daha var. Kıymetli hemşehrilerimin bir kez daha bize emanet etmiş olduğu sorumluluğu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gururla taşıyacağız. Yeni dönemde de halkımızla el ele verip ilk günkü aşkla hizmet ve projelerimize yenilerini ekleyerek Gaziosmanpaşa’yı 2023 hedeflerimize ulaştıracağız.

2) Yaklaşık 5 yıldır belediye başkanısınız. Yeni dönemde Gaziosmanpaşa’ya kazandırmak istediğiniz proje nedir?

Hizmet süremiz boyunca ilçemizde ilkleri başarmanın ve Gaziosmanpaşa’yı yenilik, değişim ve dönüşümle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz, bir arada yaşama kültürünü bünyesinde barındıran bir şehir anlayışını inşa etmektir. Bu düşünceyle ilçemizin ihtiyaçlarını belirleyerek ilçemizde hiç bulunmayan spor kompleksi, kültür ve sanat merkezi, yüzme havuzu, millet bahçesi gibi birçok sosyal hizmet mekanını öncelikli olarak hayata geçirdik. Hizmet süremiz boyunca hedeflediğimiz projelerin yüzde 99’unu gerçekleştirdik. İşimize gönül verip gönüller kazanarak hayata geçirdiğimiz her bir projede, Gaziosmanpaşalı hemşehrilerimizle birlikte hareket etmenin ve birlikte başarmanın mutluluğunu yaşadık. Bu anlamda yeni dönemde de hizmet anlayışımızın temelinde Gönül Belediyeciliği olacak.

Biz Gaziosmanpaşa’yı seviyoruz. Gaziosmanpaşa’ya hizmet etme sevdamız her geçen gün daha da büyüyor. İlk günkü kadar heyecanlı, ilk günkü kadar enerjik birçimde yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı üzere yeni dönemde Gaziosmanpaşamızı; ulaşım, çevre, kültür-sanat, spor alanlarında geleceğe taşıyacağız. 2023 vizyonu çerçevesinde hazırladığımız projelerimizle ilçemizin altyapı sorununu tamamen ortadan kaldıracak olmanın yanısıra 100 yıllık donatı ihtiyacını da karşılayacağız. Bu kapsamda ilçemize kazandıracağımız 3 yeni metro hattı ile her mahallemiz bir metro istasyonuna sahip olacak. Ayrıca Küçükköy Nikah Salonu, Tiyatro ve Kültür Merkezi’ni, Gençlik ve Spor Vadisi’ni hayata geçirerek ilçemizi sosyal ve kültürel aktivitelerin merkezi haline getireceğiz. Bunların yanında Engelli Yaşam Merkezi’ni, Millet Kıraathanelerini, 5 bin kişilik Şehir Stadyumu’nu ve Gaziosmanpaşa Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’ni inşa ediyoruz. İlçemizin 5 farklı noktasında inşaat çalışmalarına başladığımız zeminaltı otoparklar ile 5 bin araçlık otopark ihtiyacını da karşılamış olacağız. Ayrıca kentsel dönüşüm projeleri ile güvenli yaşam alanları ve yeşil alanlar kazandırarak ilçemizin çehresini değiştireceğiz. Hedefimiz, Gaziosmanpaşa’mızı İstanbul’un refah seviyesi en yüksek ve en çok tercih edilen ilçeleri arasına yükseltmek.

3) Hayallerinizde yapmak isteyip de yapamadığınız proje var mı?

Evet var. Gençlik ve Spor Vadisi projemizi önceki dönemde planlamıştık fakat hayata geçiremedik. İnşallah bu dönemde özellikle spor, kültür ve sanat alanında gençlerimizin ihtiyacını büyük oranda karşılayacak projemizin inşaat çalışmalarına başlayacağız. Projemiz hazır, ihale aşaması da bitmek üzere. Yakın zamanda yapımına başlayacağımız, içerisinde; yürüyüş parkurları, dinlenme tesisleri ve birçok spor etkinliklerinin bulunacağı Gençlik ve Spor Vadimiz ile vatandaşlarımızın spor yapabilecekleri ve dinlenebilecekleri doğal ve ferah bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Şehrimizin tam orta merkezine yapacağımız bu projeyle birlikte sadece ilçemizdeki gençleri değil civar ilçelerdeki gençlerimizi de ağırlamak suretiyle birçok sosyal ve mekansal ihtiyacı burada karşılamayı hedefliyoruz.

4) Başkanım, sizce ilçemizin en öncelikli sorunları nelerdir?

Biz, ilçemizde öncelikli ihtiyaç olarak gördüğümüz spor, kültür ve sanat alanındaki mekansal ihtiyaçlarımızı karşıladık ve karşılamaya da devam ediyoruz. Fakat her geçen gün artan nüfus ve bununla birlikte çoğalan araç sayısıyla birlikte trafik yoğunluğu da artmaktadır. Bu durum, şehrimizde olduğu gibi ilçemizde de görülmektedir. Bu kapsamda ilçemizdeki ulaşımı rahatlatacak ve trafik yoğunluğunu en aza indirecek çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. İstanbul’un en yoğun ilçelerinden biri olan Gaziosmanpaşa’da, trafik akışını rahatlatmak ve ulaşıma alternatif yollar kazandırmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapımına başladığımız ve Gaziosmanpaşa-Eyüp Sultan arasında özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yoğunlaşan trafiği rahatlatacak Silahtarağa Tüneli ve Gaziosmanpaşa’dan TEM’e bağlantıyı kolaylaştıracak Kuzey Marmara Otoyolu’nun yapımı tamamlanmış olup, Gaziosmanpaşa’ya geçişi kolaylaştıracak Metris Köprülü Kavşağı ve Yanyol projesinin yapım çalışmaları da devam etmektedir. Ayrıca yeni metro ve tramvay hattı projelerimizle Gaziosmanpaşa, raylı sistemin yeni üssü olacak. Otopark ve pazaryeri projelerimizle de hem ilçemizdeki otopark ihtiyacını karşılayacağız hem de semt pazarlarını kapalı pazar yerlerimize taşıyarak bu anlamda ilçemizdeki trafik sorununu ortadan kaldıracağız. Alternatif yollar, tüneller ve otoyollarla da ilçemizdeki trafik rahatlayacak ve ulaşım hızlanacak.

5) İlçemizin kültürel yaşamına ne gibi katkılar sağlamayı düşünüyorsunuz?

İlçemize değer katacak konutlar, sosyal tesisler, metro ve yeşil alanlar inşa ederken tüm bu çalışmalarla birlikte asıl olanın gönüller inşa etmek ve gönüller kazanmak olduğunu çok iyi biliyoruz. Gönüllere dokunmanın ve gönül köprüleri kurmanın en güzel yolu ise kültür-sanattan geçmektedir. Hizmet süremiz boyunca Gaziosmanpaşa’yı bir kültür-sanat ilçesi haline dönüştürmek için var gücümüzle çalıştık. Bu kapsamda, Gaziosmanpaşamızın kültürel vizyonuna katkı sağlayacak, ilçemizi kültür-sanatın merkezi haline getirecek çalışmalara yeni dönemde de ağırlık vermeye devam edeceğiz.

İlçemize kazandırdığımız ilk kültür-sanat akademisinin meyvelerini kısa zamanda almaya başladık. Çocuklarımız, gençlerimiz, onların anneleri, babaları olmak üzere her yaştan vatandaşımıza açık olan sanat akademisinde, birçok alanda sağladığımız eğitimlerle vatandaşlarımız hem sanat yolculuğuna çıkıyor hem de yeteneklerini keşfedip sergileme imkânı buluyor. Profesyonel imkanlarla geleceğin sanatçılarını yetiştirdiğimiz akademide, şanlı medeniyetimizin asırlar boyunca inşa ettiği kültürel ve sanatsal değerleri yaşatmaya ve geleceğe taşımaya özen göseriyoruz. İnşallah yakın bir tarihte, kültürüne ve değerlerine bağlı bir gençlik; tiyatroda, müzikte, sinemada büyük işler başaracak, bizler de ilçemizin evlatlarını heyecanla ve gururla alkışlıyor olacağız.

6) Sayın Cumhurbaşkanının 31 Mart Yerel Seçimler manifestosu olarak Belediye Başkanlarımıza “Tevazu, Samimiyet ve Gayret” ile halkın gönlüne girilmesi noktasında irade beyan etmiştir. Sizce bu anlayış yeterince sandıkta karşılık buldu mu?

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Ak Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne kadar girdiği tüm milletvekili, cumhurbaşkanlığı, mahalli idareler seçimlerinden ve halk oylamalarından hep birincilikle çıktı. Halkımız tercihini her dönemde Ak Parti’den yana kullanmıştır. 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde de aziz millletimiz 15. defa partimizi sandıkta birinci yapmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi ile oluşturduğumuz Cumhur İttifakı, yüzde 51.74 oy oranıyla seçimi açık ara önde tamamlayarak halkımızın gönlünde yer edindiğini göstermiştir. Cumhurbaşkanımızın 31 Mart gecesi balkon konuşmasında ifade ettiği gibi ‘Cumhur İttifakı 15 büyükşehir, 24 il, 538 ilçe ve 200 belde olmak üzere 777 belediye başkanlığı kazandı. Bu veriler, ülkemizdeki belediyelerin yaklaşık yüzde 56'sının AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor.’ Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği bu sonuçlar, milletimizle partimiz arasındaki gönül bağı ve milletimizin Cumhur İttifakı’na, Belediye Başkanlarımıza güveni ve desteğiyle olmuştur.

7) GpHaber’i takip ediyor musunuz?

Evet takip ediyorum. Yaptığınız haberlerle vatandaşlarımızı ilçemiz hakkında en iyi şekilde bilgilendiriyorsunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum.


8) Biraz da siyasetin dışına çıkalım, özel soralım. Aşağıdaki kelimeler size ne ifade ediyor?

Belediye Başkanlığı = Hizmet aşkı

Tevazu = Gösterişten uzak, alçakgönüllü olmak

Samimiyet = İçten olmak

Siyaset = Kamu düzeni ve yönetime etkisi olan işlevsel bir yapı.

Seçmen = Ülkemizdeki seçimlerin merkezinde yer alan, tercihlerine her zaman saygı duyduğum ve görüşlerine önem verdiğim kişilerdir.

Vefa = Bağlılık

Doğruluk = Hayatımızın her alanında olması gereken.

İyilik = Kiminin yüreğine sıcacık bir el olmak, kiminin ise duasını almak. İyilik, karşılıksız yapıldığında anlamlı olur.

Yalan = Acizlik

Para = Hiçbir zaman önceliğim olmadı. Hayatta paradan daha önemli şeylerin var olduğuna inanıyorum. Sağlık, huzur, aile gibi…

Mutluluk = Bir çocuğun yüzündeki sıcacık gülümseme

Sevgi = Yürekten bağlılık

Ümitsizlik = Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, varlığı ebedi olan, merhamet sahibi Rabbimiz varken ümitsizlik benim hayatımda yer edinmemektedir.

Hizmet = Hep ilk günkü heyecan ve aşkla, gönülden çalışmak.


Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2019, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153