gphaber

Arnavutköy'de Tarihi Osmanlı Cami İbadete Açıldı

ARNAVUTKÖY

Arnavutköy Belediyesi tarafından tarihi dokuya zarar vermeden restorasyon ve konservasyon çalışmaları tamamlanan Osmanlı Cami, ibadete açıldı.

Osmanlı Cami inşa edildiği günden bugüne değişik işlevler üstlenerek kullanıldı. Sürekli kullanılması harap olmasını engelleyerek, ömrünü uzattı. Ancak yapıya verilen farklı işlevler, birtakım düzenlemeleri de beraberimde getirdi. Kilise olarak inşa edilen yapının bir süre Kışla olarak kullanılması, yapıya ekstra bir yük bindirdi.

Ancak yapı 1991 yılında geçirdiği bir onarımla cami olarak kullanılmaya başlandı. Cami olarak dönüştürüldükten sonra bugüne kadar hiç tadilat görmeye cami, Arnavutköy Belediyesi ve İl Özel İdaresi kaynağı ile restorasyon işlemleri gerçekleştirildi. Bir yıl gibi kısa sürede restorasyon ve konservasyon çalışmaları tamamlanarak ibadete açılan cami, 3,5 milyon lira mal oldu.

Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Lütfi Öksüz yaptı. Öksüz konuşmasında,"Osmanlı Camii Geçmişten Günümüze Bir köprüdür. Osmanlı Camii kilise'den camii dönüştürülmüştü, Bugün Restorasyon tamamlandı ve hizmet'e açıldı. Öksüz, konuşmasının sonunda emeği geçen herkes'e ve yetkililere ve bu Camiinin inşasında emeği bulunanlara dua etti.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı yaptığı konuşmada Osmanlı Camii'nin "Bugün ibadet'e açılması ve bugün'ün Cuma günü olması o manevi güzelliğin tecellisidir. Osmanlı Camii detaylı bir şekilde aslını koruyarak restore edildi. Bu restorasyon 'un bedeli İl özel İdaresi Kaynağıyla kısmen de Arnavutköy Belediyesi kaynağı ile finans edilerek restore edildi ve restorasyon bedeli 3,5 Milyon lira "dedi. Başkan Baltacı " Osmanlı Camii Arnavutköy'ün en eski camilerinden biridir. Bu Camii, eskiden kiliseydi. Daha sonra camiye çevrilerek 1991'de ibadete açıldı. Ayrıca restorasyonu devam eden Yassıören Camii, Karaburun Camii, Hadımbaba Cami ve Boğazköy Merkez Camii de kısa süre içerisinde ibadet açacağız dedi." diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra açılış İçin Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, ilçe Müftüsü Lütfi Öksüz ve Osmanlı Cami İmamının kurdeleyi kesmesiyle Osmanlı Cami ibadete açıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.