gphaber

Habibler ile Arnavutköy'de kamyoncular yol kapattı

ARNAVUTKÖY

Hafriyat işlerinde çalışan kamyoncular, sürekli trafik cezalarına maruz kaldıklarını gerekçe gösterip eylem yaptı.

 Habibler ile Arnavutköy arasındaki yolda yavaş yavaş ilerleyen kamyoncular, trafiği adeta kilitledi. Kayabaşı kavşağında bir süre kontak kapatan kamyoncuları polisler ikna etti.

İstanbul genelinde yapılan inşaatlardan hafriyat çeken damperli kamyon sürücüleri, sürekli trafik cezalarına maruz kaldıkları iddiası ile eylem yaptı. Habibler ile Arnavutköy arasındaki yolda eylem yapan sürücüler, yolu trafiğe kapattı. Habibler çıkında eyleme başlayan kamyoncular, trafikte yavaş yavaş ilerleyerek trafiği adeta kilitledi. Kamyoncuları şeritleri kapatması üzerine trafikte kalan bazı araçlar, kaldırımlarda ilerlemek zorunda kaldı.

Kayabaşı kavşağına kadar oldukça yavaş ilerleyen ve trafiği kapatan kamyoncular, Kayabaşı yol ayrımına geldiklerinde ise ışıklarda durarak kontak kapattı. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler ile kamyon sürücüleri arasında uzun süre pazarlıklar yaşandı. Kamyoncuları yolu açmaları konusunda uyaran polis ekipleri, uzun süren uğraşlar sonrasında grubu ikna ederek yolu açmaları sağladı.

Amaçlarının kimseyi mağdur etmek olmadığını belirten grubun avukatı Ahmet Sukaz, “Bizim amacımız arkadaşlarımızın sorunlarını dile getirmek ve sesimizi duyurmaktır. Birçok arkadaşımız polislerin keyfi cezalarına maruz kalıyor. Ehliyetini alan bir arkadaşımız daha üç ay dolmadan kesilen cezalardan dolayı ehliyet puanı doluyor ve ehliyetine el konuyor’’ dedi.
Yolun açılması ile birlikte eylem olaysız şekilde son buldu ancak Habibler yolunda kilometrelerce trafik oluştu. Bu arada bazı sürücülerin ters şeritten ilerlemeye çalıştıkları gözlendi.

İha
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.