gphaber

Bayrampaşa’da ’Bilim Sokağı

BAYRAMPAŞA

“Bayrampaşa bilimle buluşuyor” sloganı ile hazırlanan “Bilim Sokağı 2013” projesinde öğrencilerin yaptığı birbirinden önemli den...

 Bayrampaşa bilimle buluşuyor” sloganı ile hazırlanan “Bilim Sokağı 2013” projesinde öğrencilerin yaptığı birbirinden önemli deneyler izleyenleri büyüledi.
Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi, TÜBİTAK desteği ile hazırladığı “Bilim Sokağı 2013” projesini belediye önündeki Atatürk Parkı’nda kurulan Bilim Sokağı’nda açtı. Öğrencilerin icat ettiği buluşların, görselliği ile ilgi odağı olan deneylerin ve birbirinden farklı atölye çalışmalarının yer aldığı Bilim Sokağı renkli görüntülere sahne oldu. Bilim Sokağı’nda okul öncesi çocuklar için bilim atölyesi kurulurken, icatlar, bilim adamları ve şifalı bitkileri tanımak için ise sokak müzesi kuruldu. Temel bilim alanında yapılan deneyler için de matematik, fizik, kimya ve biyoloji evleri yer aldı. Öğrenciler, kurulan müze ve bilim evlerinde yapılan deneylere yoğun ilgi gösterdi.

Bayrampaşa’dan bilim adamı çıkarmak istediklerini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, “Bilim ve teknoloji çok önemlidir. Bilimi sürekli yenilemeliyiz. Aklımızı çok iyi kullanmalıyız. Bu çocuklar ülkenin geleceğidir. Ülkenin talihini çocuklarımız değiştirecek. Yarın hepsi birer bilim adamı olacak. Bizde belediye olarak çocuklarımızın önünü açacağız’’ dedi.

Başkan Aydıner, sokakta kurulan stantları tek tek dolaşarak, genç mucitlerle sohbet etti.

Yapılan konuşmaların ardından Bayrampaşa Bilim Merkezi öğrencilerinden oluşan Genç Mucitler Deney Grubu, bilimin eğitici ve eğlenceli yönünü gösterdi. Sahnede yapılan birbirinden ilginç deneyler katılımcıların büyük beğenisini topladı. Bu arada Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından icat edilen ve güneş enerjisi ise çalışan otomobil de katılımcıların ilgi odağı oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.