gphaber

‘SINIR TANIMAYAN KARDEŞLİĞE ÖZEL ÖDÜL

BAYRAMPAŞA

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Turkcell’in desteği ile düzenlenen ve kamuoyunda Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, İstanbul Taksim’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Yarışmada Bayrampaşa Belediyesi Kardeşlik Sınır Tanımaz Balkanlar’da Ramazan Projesiyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 

Geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Marmara Belediyeler Birliği Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması’nın ismi bu yıldan itibaren Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri olarak değiştirildi.

Bu yıl Turkcell’in desteği ile beşincisi düzenlenen proje yarışmasına altı kategoride toplam 512 proje sunuldu. Bu projelerden 203’ü finale kalmaya hak kazandı.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ın bilim kurulu başkanlığını yaptığı, 12 akademisyen ve uygulayıcının da jüri üyesi olduğu Altın Karınca yarışmasının sonuçları Taksim Martı Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

Ekranların sevilen simalarından İnci Ertuğrul’un sunduğu törende, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel ve Bedensel Engelliler Gösteri Grubu tarafından da mini bir konser verildi.

'BALKANLAR'DA RAMAZAN'A ÖZEL ÖDÜL'

Bayrampaşa Belediyesi’nin ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi’ne bir ödül de Marmara Belediyeler Birliği’nden geldi. Bayrampaşa Belediyesi, Kardeşlik Sınır Tanımaz Balkanlar’da Ramazan Projesiyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. 

Yarışmayla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla, yarışmaya büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin yerel yönetimler alanında en seçkin ve konusunda uzman akademisyenlerden oluşan bilim kurulumuzun tercihleriyle sonuçları belirlenen yarışmamız, bu özelliğiyle Türkiye’nin en saygın yerel yönetimler ödülü olarak kabul ediliyor. Sundukları projelerle ödüle layık görülen bütün belediyeleri ve belediye başkanlarını yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Bayrampaşa Belediyesi, 8 yıldır aralıksız olarak ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ sloganı ile yollara düşerek Balkanları ülke ülke, şehir şehir gezerek iftar sofraları kuruyor. Bu yılda 9 Balkan ülkesinde binlerce dindaşımızı ve soydaşımızı iftar sofralarında buluşturan belediyemiz, Türkiye ve Balkanlar arasında kurulan altın köprüye yeni kültür değerleri ekledi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.