gphaber
2012-03-17 10:40:39

Bölgemizdeki Kentsel dönüşüm projeleri.

17 Mart 2012, 10:40

Okuyucularımızdan gelen e-mail’ler ve mesajlarda en çok cevap istenilen soru “Bölgemizdeki kentsel dönüşüm uygulamaları” üzerine oluyor.

Bu konuda bölgemizdeki belediye yetkililerimizden edindiğimiz bilgiler ve kendi izlenimlerimize göre vatandaşlarımızda bölgemizdeki dönüşüm uygulamaları konusunda bir kavram kargaşası var.

Öğrendiğime göre Sultangazide kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölge, İski su havzasının Tuz deposu ve Halk ekmek arasında kalan ve İBB’nin de kendi binalarının bulunduğu bölge imiş. Bu bölgedeki uygulamaların tümünün Taş ocakları yüzünden mahkemelik olduğunu o bölgedeki herkes biliyor. Dolayısı ile bu bölgedeki kentsel dönüşüm yasası ile amaçlanan, İBB tesislerini ayırarak resmi kurumları mahkemeye gitmekten kurtarmak gibi görünüyor.



Gaziosmanpaşa’da ise kentsel dönüşüm gerçek anlamda uygulanıyor. Şu anda bölgede birçok irili ufaklı firma çalışmakta. Fakat burada bir konu var ki, konunun hassasiyeti yüzünden Erhan Başkan’a doğrudan sormam gerekti.


Bazı firmalar uygulama hakkında yeterli bilgileri olmadan arsa sahiplerini “imar artışı “ beklentisine sokmuşlar. Bu gerçek olmayan beklenti ise, arsa sahipleri adına birilerinin tüm firmaları gezmesine ve hayal alıp satmasına sebep oluyormuş.

Gaziosmanpaşa belediye başkanı Dr. Erhan Erol,bu konuda vatandaşların mağdur olmaması için çok net bir mesaj veriyor. ”Uygulamalarda imar artışı beklentisine girmeyin “.

Bölgemizdeki kentsel dönüşüm uygulamalarının amacı problemli yapı stoklarını daha yaşanılabilir, daha güvenli ve daha yeşil hale dönüştürmek.


Bu uygulamalarda onay verici mekanizma olan İstanbul büyükşehir belediyesi İmar komisyonu ise imar artışına kesinlikle izin vermediği gibi,değişik ilçelerden gelen birçok dönüşüm projesini ise kabul etmeyip , “meri imarın uygulanması “ şeklinde geri gönderebilmektedir.

Kentsel dönüşüm veya ada bazlı dönüşüm düşünen ve isteyen arsa sahiplerine naçizane tavsiyem, Yukarıdaki bilgiler ışığında gerçekçi olarak hakkınızı arayın. Dönüşüm projelerindeki müteahhitlerin kar marjı sınırlı olduğundan, size vaat edilenlerin nasıl olabileceğini gözden geçirin ve tercihinizi hayal satanlardan yana değil, gerçekçi olanlardan yana kullanın.



Allah muhafaza böyle bir durumda yaptığınız anlaşma yüzünden dimyata pirince giderken, eldeki bulgurdan da olabilirsiniz.


Yorumlar (2)

erhan yıldız 12 Yıl Önce

benım halkekmek ile tuz fabrıkası arasında evim var yorumları okudum kentsel dönüşüm ile ilgili ne yapmam lazım bu bölgenin sorunu yıllardır çözüm bekliyo evde oturamıyorum ne yapmam gerekli ? yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim,,,

erhan yıldız 11 Yıl Önce

selam mahmut bey benim halk ekmek ile tuz fbrks arasında evim var sizden öğrendime göre kentsel alan olmuş. olmuşta kimsenin haberi bile yok veya olmuş ben belediyeye gittim hiç bir bilgi verilmediği gibi oranın alt yapısı bile yok oranın son durumunu sizden öğrenebilirmiyim ne yapmamız gerekiyor saygılarımla teşekkur ederim şimdiden

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.