gphaber

İhale ilanı !

EĞİTİM

Gaziosmanpaşa İlçesi Kardelen Lisesi kantini Okul Aile Birliği tarafından, 2886 sayılı devlet ihale kanununun 35/d ve 51/g maddeleri gereğince pazarlık usulü hükümleri çerçevesinde ihale ile kiraya verilecektir.

İLAN

Gaziosmanpaşa İlçesi Kardelen Lisesikantini Okul Aile Birliği tarafından, 2886 sayılı devlet ihale kanununun 35/d ve 51/g maddeleri gereğince pazarlık usulü hükümleri çerçevesinde ihale ile kiraya verilecektir.

1 - Pazarlığa Konulan Kantinin Bulunduğu Eğitim Kurumunun_______________ 

 


 

2- İhaleye katılanlar ihale şartnamesi ve eki bulunan özel hükümlerin tüm maddelerini kabullenmiş sayılırlar. İleri de bu düzenlemelerin aksine hiçbir hak talep edemez ve itirazda bulunamazlar.

3 - İhaleye katılmak için başvuracak müstecirlerde aranacak özellikler ile komisyona ibraz etmeleri gereken belgeler aşağıda sıralanmıştır.

 

4- İhaleye katılmak isteyenler ihale ile ilgili şartnameyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden temin edebileceklerdir.

 A ) İHALEYE KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK ŞARTLAR

1. T.C. Vatandaşı Olmak,

2) İhaleye 61(altmış bir) yaşından gün almamış gerçek kişiler katılabilir. Şirketler, dernekler, vakıf ve birlikler ihaleye katılamazlar.

3. Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak,

4. Başka bir kantin işletiyor olmamak.

5. İhalesine katılan okulun servis taşımacılığını yapmamak,

6. İhaleye vekaletle girilmez. Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmi veya gayri resmi devir ve temlik yapılamaz.

7-Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantincilik alanında alınmış ustalık belgesi sahibi olma şartı aranır. Ancak, katılımcıların hiçbirisinde ustalık belgesi bulunmaması durumunda işyeri açma belgesi, kalfalık,kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip olma şartı aranır.

8- Yönetmelik ekinin (Ek2) 9' uncu maddesi hükmü gereği, yapılacak ihalelere katılacaklardan ilgili meslek odasından adına kayıtlı kantin işletmesi bulunmadığına ve ihaleden men yasağı olmadığına dair belge istenecektir.

9- İhaleye katılmak isteyenler istedikleri takdirde okul kantinini mahallinde görebileceklerdir.

10- Geçici teminat muhammen bedelin dokuz aylık kiranın % 30' u olan 6.375,00 TL olup Gaziosmanpaşa Mal Müdürlüğüne makbuz karşılığı yatırılacaktır.

B) İHALE KOMİSYONUNA VERİLECEK EVRAKLAR :

1. İkametgah Senedi,

2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

3. Sabıka kaydı,

4. Başka bir kantin çalıştırmadığına dair taahhütname (İ.K.E.O.),

5. Meslek yeterlilik belgesi, (Ustalık, kalfalık, veya kantin işletme belgesi,) (ASLI)

6. İhaleden Men Yasağı olmadığına dair yazı.(İ.K.E.O)

7.Okulun servis taşımacılığı yapmadığına dair yazı. (İlgili okul Müdürlüğünden) 8) Geçici Teminat Bedel Makbuzu (Mal Müdürlüğünden Alınan) NOT :İhale Komisyonuna verilecek belgerin tümü asıl evrak olacaktır.

İş bu ihale 23 Şubat 2012 Perşembe günü saat : 11:00 dan 05 Mart 2012 Pazartesi günü saat : 11:00
kadar İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, //istanbul.meb.gov.tr adresinde, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün //gaziosmanpasa.meb.gov.tr/ adresinde ve Müdürlüğümüz ilan panosunda asılı kalacaktır.

Evrak teslimi : 05 Mart 2012 Pazartesi günü saat : 11:00 'a Kadar
İlçemiz, Milli Eğitim Müdürlüğü, Muhasebe Bölümüne teslim edilecektir.


T.C

GAZİOSMANPAŞA KAYMAKAMLIĞI

Kardelen Lisesi

Sayı : 854/ 23/02/2012

Konu : Kantin İhale Şartnamesi.

KARDELEN LİSESİ OKUL KANTİNİ TİP İDARE İHALE ŞARTNAMESİ

Madde 1 - Gaziosmanpaşa İlçesi, Kardelen Lisesi'nun kantini Okul Aile Birliği tarafından, 2886 sayılı devlet ihale kanununun 35/d ve 51/g maddeleri gereğince pazarlık usulü hükümleri çerçevesinde ihale ile kiraya verilecektir.

Madde 2 - ihale 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet ihale Kanunun 35/d ve 51/g maddeleri gereğince pazarlık usulü ile yapılacaktır. Pazarlık usulü açık teklif almak suretiyle muhammen bedelden aşağı olmayacaktır.Şartlara göre komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Madde 3 -

a ) Pazarlığa Konulan Kantinin Bulunduğu Eğitim Kurumunun-Okulun Adı : Kardelen Lisesi

b ) Bulunduğu İl ve İlçe : İstanbul-Gaziosmanpaşa c ) Kira Tespit Komisyonunca Belirtilen Muhammen Bedel: 2500

d ) İhalenin Yapılacağı Yer : G.O.Paşa Kaymakamlık Toplantı Salonu

e ) İhalenin Yapılacağı Tarih ve Saat : 05/03/2012 saat : 11:00

f ) Öğrenci Sayısı : 987

g ) Eğitim Şekli : İkili Öğretim

h ) Kira Harici Elektrik : Kantinciye aittir; Alan kişi Kendi Adına Abone Yapacak.

ı ) Kira Harici Su : Kantinciye aittir; Alan kişi Kendi Adına Abone Yapacak.

j ) Okulun Adresi : K.KARABEKİR MAH.826 SOKAK NO:45 G.O.Paşa/İST.

k) Kantindeki demirbaş Eşyalar : 8.755.00 TL.Olup; Ancak eski kantin Müsteciri Demirbaş fiyat tespitine itiraz etmiş,ilgili birimlerin vereceği karar sonucunda Demirbaş Değeri geçerli olacaktır. NOT:FİYATLARDA KDV HARİÇTİR.

Kantinciye ait

Madde 4 - İhaleye iştirak edenler bu şartname ve eki bulunan özel hükümlerin tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabullenmiş sayılırlar. İleride bu düzenlemelerin aksine hiçbir hak talep edemez ve itirazda bulunamazlar.

Madde 5 - İhaleye katılmak için başvuracak müstecirlerde aranacak özellikler ile komisyona ibraz etmeleri gereken belgeler aşağıda sıralanmıştır.

Madde 6 - Kantin ihalesini alan müstecir sözleşmenin 26. maddesi gereğince komisyonca belirlenen (ilk defa kantin açılacak) TL "yi eski müstecire nakden ödeyecektir.(Eski kantincinin malı ve masrafı varsa)

Madde 7 - kantin Açık Alan Salon ve benzeri yerlerin elektrik su ve doğalgaz gibi ilk tesisat işlemleri ve giderleri birlikçe abonman, kullanım ve tamir giderleri ise yüklenici tarafından karşılanacaktır.

A ) İHALEYE KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK ŞARTLAR

1. T.C. Vatandaşı Olmak,

2) İhaleye 61 (altmışbir) yaşından gün almamış gerçek kişiler katılabilir. Şirketler, dernekler, vakıf ve birlikler ihaleye katılamazlar.

3. Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak

4. Başka bir kantin işletiyor olmamak.

5. İhalesine katılan okulun servis taşımacılığını yapmamak,

6. İhaleye vekaletle girilmez. Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmi veya gayri resmi devir ve temlik yapılamaz.ortak alınamaz.

7. Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantincilik alanında alınmış ustalık belgesi sahibi olma şartı aranır. Ancak, katılımcıların hiçbirisinde ustalık belgesi bulunmaması durumunda işyeri açma belgesi, kalfalık, kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip olma şartı aranır..

8- Yapılacak ihalelere katılacak kişiler; ilgili esnaf odasından adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına ve ihalelerden yasaklama kararı bulunmadığına dair aldığı belgeyi ibraz eder..

9- -İhaleye katılmak isteyenler istedikleri takdirde okul kantinini mahallinde görebileceklerdir.

10- İkametgah Senedi,

11- Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

12- Sabıka kaydı,

13- Başka bir kantin çalıştırmadığına dair taahhütname (İ.K.E.O.),

14- Meslek Yeterlilik Belgesi, (Ustalık, Kalfalık, İşyeri Açma Belgesi, Mesleki ve Teknk Eğt. Diploması ve Kurs Bitirme Belg. veya Kantin İşletme Belgesi,) (ASLI)

15- Geçici Teminat Bedel Makbuzu (Mal Müdürlüğünden)

16- Evrak teslimi 05/03/2012 Pazartesi günü saat : 11:00 'a Kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muhasebe Bölümüne teslim edilecektir.

Madde 8- Kantin ve benzeri yerlerde, alanlarında mesleki ve teknik eğitim diploması sertifika kurs bitirme belgesi, kalfalık, ustalık ve işyeri açma belgelerinden en az birine sahip, eğitim - öğretim ortamına ve öğrenci psikolojisine uyum sağlaya bilecek kişiler istihdam edilir.

Madde 9- Geçici teminat 8,5 aylık kiranın % 30' u olan 6.375.00 TL. olup,

Gaziosmanpaşa Malmüdürlüğü'ne makbuz karşılığı yatırılacaktır.

Madde 10- Kantin ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi değildir.Ancak ihalede teklif ve pazarlık edilen en uygun bedel muhammen bedelden aşağı olmamak üzere teklif edilen bedelin en yükseğinden ihale edilir.İhale komisyonu tüm şartları dikkate, en yüksek ve en düşük teklifleri göz önünde bulundurmak suretiyle takdir hakkını kullanır.

Madde 11- Kantin işletme süresi sözleşme tarihinden başlamak üzere 1 (bir) yıldır.Bu 1 (bir) yıllık işletme süresini takip eden ayda toplam eşya endeksi uygulanır.

Madde 12- Sözleşme yapılması aşamasında alınacak kati teminatın miktarı, ihaleyi kazanandan ihale (işletme) bedeli 8,5 aylık kiranın % 6' dır.

Madde 13- İhale sonucu komisyonca belirlenen bedel toplam işletme bedelidir.Bu bedelin %3 ü arz bedeli olarak Malmüdürlüğü'ne yatırıldıktan sonra geriye kalan tutarın %80'i Okul Aile Birliği Hesabına %10' u İstanbul Milli İl Eğitim Müdürlüğünün T.C.Ziraat Bankası Cağaloğlu Şubesi 2904 5226-5001 nolu' hesabına %10'u İlçe Milli eğitim Müdürlüğünün T.C.Ziraat Bankası G.O.Paşa Şubesi 1963870-5001 nolu hesabına yatırılır.10 günü geçen gecikmelerde yasal faiz uygulanır.

Madde 14- Kiralar aylık %3 arz bedel ise 8,5 aylık peşin olarak yatırılacaktır.

Madde 15- İhalesi üzerine kalan müstecir ihale komisyonu kararının kendisine yazılı tebliğinden itibaren 10 gün kaydedilir.içerisinde kati teminatı; aylık kirasını, 8,5 aylık arz bedelini peşin yatırıp, sözleşme imzalaması şarttır.İşletmeci bunu yerine getirmediği takdirde geçici teminatı doğrudan irad

Madde 16- Geçici teminatın iadesi: İhale üzerinde kalan müstecir, kati teminatını yatırdığına dair dekontu ibrazı üzerine geçici teminatı iadesi yapılır.İhaleye katılan diğer iştirakçilerin geçici teminatları yazılı talepleri üzerine kendilerine iade edilecektir.

Madde 17- Kati teminatın iadesi : Kesin teminat, Sosyal Sigortalar kurumundan ilişkisiz belgesi ibraz etmesi kaydıyla yüklenicinin işi bırakması veya sözleşme bitiminde, birliğin herhangi bir alacağının kalmaması halinde kendisine iade edilir.

Madde 18- Herhangi bir sebepten dolayı kantin mahalli müstecire teslim edilmediği takdirde teslim tarihinden itibaren kira işletmeye başlanacaktır.

Madde 19- Sözleşme süresince sözleşme hükümleri ile genel ahlaka aykırı bir durumun tespiti halinde kira sözleşmesi feshedilir.Başkaca bir karar ve işleme gerek duymaksızın tebligatı müteakip 15 gün içerisinde kantin tahliye edilir.

Madde 20- Taraflar en az bir ay önceden haber vermek şartıyla genel kabul görülen özürden dolayı geçerli nedenlerle taraflar anlaşarak sözleşmeyi feshe yetkilidirler.

Madde 21- İşletici her ne suretle ve sebeple olursa olsun mukavele şartlarına riayet etmediği takdirde mukavelenin Okul Aile Birliği tarafından fesih ve teminatın irad kaydedilmesi ve bu hususta icap eden muamelenin yapılmasını işletici kabul etmiş sayılır.

Madde 22- Şartname ve akdedilecek mukavelenin tatbikinden doğabilecek her türlü itilaf mercii, ilgili yasalar çerçevesinde İlgili Okul Müdürlüğü'nün bulunduğu İstanbul ili mahkeme ve icra daireleri olacaktır.

Madde 23- Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında kira ödemesi yapılmaz. Kira ödemesi Kantin kiraları 8,5 aylıktır.

Madde 24- Şartnamede belirtilen maddelerin yerine getirilmesinde 09/02/2012 tarih ve 28199 sayılı Okul Aile Birliği Yönetmelik , Milli Eğitim Bakanlığınca bunların dışında gönderilecek emirler dikkate alınarak yapılacak olup; şartnamenin esası ve tebliğ genelge ve tamimlerden oluşacaktır.

Madde 25- Kantin yeri Gaziosmanpaşa Kaymakamlık Makamı onayı ile bahçe veya okul içindeki yerdir. Müstecirle sözleşme imzalandıktan sonra yer teslimi tutanakla yapılır.Tespit tutanağında sabit taşınmazlar tek,tek yazılır müstecir tarafından sabit işler komisyon onayıyla tespit edilerek yapılacaktır.

Madde 26- Müstecirlerin sözleşmeleri sona erdiğinde okul kantinine müstecir tarafından yapılan sabit tesis ve tadilatın kullanım süresi ve amortisman hususları göz önünde bulundurulmak suretiyle takdir ve tespit edilecek, işleticinin ayrılması durumunda komisyon kararı ile tespit edilen miktar yeni işletici tarafından eski müstecire ödenecek daha sonra yer teslimi yapılacaktır.

Madde 27-Kantin, açık alan,salon işletmesi özel hükümleri iş bu kira ihale şartnamesinin ekidir.Sözleşmesi ihale komisyonunun imzalanmasından sonra şartname ile birlikte hüküm ifade eder.

Madde 28- Yüklenicinin değişmesi durumunda; okul kantinine yapılan sabit tesis masrafları, Okul Aile Birliğine irat kaydedilir.

Madde 29- İhale üzerine kalan istekli kararın kendisine tebliğinden itibaren 10 (on) gün içinde kesin teminat ile işletme bedelinin ilk taksidini peşin yatırarak sözleşme imzalayacaktır. Aksi takdirde teminat irat kaydedilir.

Madde 30- Kantini 1 (bir) yıl İçerisinde bırakan müstecir bir yıllık kira bedelinin tamamını bir ay içerisinde bir defada ödeyecektir.

Madde 31- İhale sonucu Kantin işletmesini alan Kantin Müsteciri Kantini 1 (bir) yıl İçerisinde bırakması durumunda müstecire demirbaş iadesi yapılmayacaktır.


 

İhaleye katılanlar ihale şartnamesi ve eki bulunan özel hükümlerin tüm maddelerini kabullenmiş sayılırlar. İleri de bu düzenlemelerin aksine hiçbir hak talep edemez ve itirazda bulunamazlar.

 

2- İhaleye katılanlar ihale şartnamesi ve eki bulunan özel hükümlerin tüm maddelerini kabullenmiş sayılırlar. İleri de bu düzenlemelerin aksine hiçbir hak talep edemez ve itirazda bulunamazlar.
3 - İhaleye katılmak için başvuracak müstecirlerde aranacak özellikler ile komisyona ibraz etmeleri gereken belgeler aşağıda sıralanmıştır.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.