gphaber

Öğrenciler 'Cuma saatime dokunma' diyor

EĞİTİM

Üniversitelerde ders programı ve sınav takvimi hazırlanırken Cuma namazı saatlerinin dikkate alınması için imza kampanyası başlatıldı.

 Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Üniversiteler Komisyonu, İstanbul'daki Üniversiteler başta olmak üzere Türkiye'de birçok üniversitede ders programı ve sınav takvimi hazırlanırken Cuma namazı saatlerinin dikkate alınması için imza kampanyası başlattı.
 
21 Aralık Cuma günü saat 17.00′den itibaren başlatılan imza kampanyasının bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililere bir uyarı olacağını belirten Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Üniversiteler Komisyonu, tüm öğrencileri bu çalışmaya destek vermeye davet etti.
 
Cuma saatleri dikkate alınmadan ders programı ve sınav takviminin hazırlanmasının, dersleri ile inancı ve ibadetleri arasında tercih yapmaya mecbur bırakılan birçok öğrencinin mağdur olmasına sebep oluyor.
Başlatılan imza kampanyası //cumasaatimedokunma.com/ adresinde devam ediyor.
 

İşte Twitter'da #CumaSaatimeDokunma hashtagı altında paylaşılan bazı mesajlar;

Selim Demirkan; Cuma Namazı saatine ders ve sınav koyan üniversite yönetimleri göreve çağıran Anadolu Gençlik Derneği tebrikler... #CumaSaatimeDokunma

Betül Darboğaz: #CumaSaatimeDokunma hadi gençler birazda hayırlı işlere vesile olalım

Ceyhun Atay: "Ey inananlar! Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman Allah'ı anmaya koşun..." (Cuma/9) #CumaSaatimeDokunma

Üsame Ceran: Cuma vaktine sınav istemiyoruz! Bu ülkede Din, vicdan özgürlüğü anayasada yalnız teorikte var olan bir maddeden ibaret #Cumasaatimedokunma !

Mehmet Akif Akkaya:
Tamam hadi cuma gününün tatil olmasını da istemiyoruz. Ama #CumaSaatimeDokunma





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.