gphaber

Bir ileri Bir geri derken Altın zirveye çıktı

EKONOMİ

Altının Ons değerine bakıldığında son bir ayda zirveye çıktığı görülüyor. Bir ara 1200 dolara kadar inen altının onsu bugün 1250 doları görerek zirveye çıktı. 50 dolarlık artış az gibi görülse de altın bu zirveye bir ileri bir geri derken sonunda zirveye tırmana bildi.

 Altın denilince ilk alka gelen altının gramı ve çeyrek altın oluyor. İnsanlar altının gramından ya da çeyrek altının fiyatlarından altının düşüp düşmediğini takip ediliyor. Aslında altın fiyatları altının ons değerine göre takip edilmeli. Sonuçta altın ons değerine göre hatta ons değeri de dolar üzerinden olduğu için dolayısıyla dolar fiyatlarıda etkiliyor.
Bazen ons değeri aynı olurken doların yükselmesi altın fiyatlarında da küçükte olsun hareketlilik yaptırıyor. Son bir aya bakıldığında altın fiyatları yüksek altının gramı çoktan 87 TL'yi gördü fakat altını onsu ise son bir ayda en yüksek değeri bugün buldu. Bi aralar 1200 dolar seviyelerine kadar inen altının ons değeri bugün 1250 dolara kadar yükseldi. 

ABD'den gelen verilerle yükselişe geçen altın 1 ayın zirvesini gördü. Cuma günü gelen ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentilerin altında kalmasıyla altının onsu erken saatlerde 1254 dolara kadar çıktı ve son 1 ayın zirvesini gördü. Erken saatlerdeki yükselişin ardından gelen satışlarla altın 1250 dolara geriledi.
Phillip Futures'tan Joyce Liu, fiyatların 1267 dolara kadar çıkabileceğini söyledi.
Liu, "ABD'de bilanço sezonu olduğu için gelebilecek kötü bilançolar bazı fonların altına yönelmesine neden olabilir" dedi.
Peki dış piyasadaki bu tablo içeriye, altın fiyatlarına nasıl yansıdı?

24 Ayar Külçe Altın (Gr): 86 TL
Cumhuriyet Ata Lira: 578 TL
22 Ayar Bilezik (Gr): 84 TL
Lira Tam Ziynet: Bugün satış: 567 TL
Yarım Ziynet: Bugün satış: 284 TL
Çeyrek Ziynet: Sabah satış: 142 TL
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.