gphaber

Armağan'dan Eyüp Belediyesine ziyaret...

EYÜPSULTAN

Tarih Yazarı Prof. Servet Armağan’dan Ziyaret…

Anayasa Profesörü Prof. Dr. Servet Armağan ve iş adamı Mustafa Başaran Eyüp Belediyesi’ni ziyaret etti. Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin İşeri ve Zafer Güven’in karşıladığı Armağan ve Başaran, Eyüp Belediyesi’ni ilçedeki çalışmalarından dolayı tebrik ettiklerini söyledi.

Yeni çıkan kitapları hakkında da bilgi veren Anayasa Profesörü Prof. Dr. Servet Armağan, eserlerinde İslam hukukundan geniş şekilde yararlandığını söyledi. Armağan’ın İngilizce olarak yayınlanan Ottoman Land Law adlı eserinde İslam Ticaret Hukuku ve Osmanlı Arazi Hukuku üzerine incelemeler yeralıyor.

Prof. Servet Armağan kitaplarında İslam Bankacılığı, faiz yasağı, kira akdi, bilhassa banka aracılığı ile kullanılan teminat mektupları konularına da dikkat çekiyor… Teminat mektubu nedir? Nasıl kullanılır? İslam Hukukunda yeri nedir? İşçi ve işverenin karşılıklı hak ve vecibeleri dile getiriliyor.

Senelerce önce İslam Kalkınma Bankasında görev yaptığını belirten Prof. Armağan, “Kitabımda bu bankada hazırladığım raporlar ve yaptığım araştırmaların neticesinde edindiğim bilgilere yer verdim” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.