gphaber

Başkan’dan Hayvanseverlere Barınak Müjdesi…

EYÜPSULTAN

Çetin kış koşullarında zor durumda kalan hayvanların korunması için yapılan çalışmalar, bugün CNN Türk kanalında ele alındı. Hayvanseverler ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, CNN Türk muhabirinin sorularını, Bolluca hayvan barınağında yapılan canlı yayında cevaplandırdı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan zehirlenme olayının ardından barınaktaki hayvanları yalnız bırakmayan hayvanseverler, soğuk geçen kış günlerinde onları yalnız bırakmamıştı… Barınağa hayvanlar için konteynır konulması ve ulaşım imkanlarının sağlanmasında büyük katkıları bulunan Eyüp Belediyesi’nin hayvanseverlere bir de müjdeli haberi vardı… Başkan İsmail Kavuncu, ilk kez CNN Türk ekranlarından, yakında Kemerburgaz’a büyük bir hayvan barınağı kurulacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonucu yeri belirlenen barınakta 3 bin hayvana bakılabileceğini belirten Başkan İsmail Kavuncu, “Özellikle Kemerburgaz ve Göktürk çevresindeki ormanlara bırakalan hayvanların gerek Bolluca barınağında korunması gerekse belediyemizin kuracağı barınakta bakıma alınması sevindirici gelişmeler. Ancak sadece hükümetimizden ya da yerel yönetimlerden bu konuda bir şeyler beklemek yanlış olur. Biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz… Halkımızdan da özellikle bakıma muhtaç hayvanlarımızın korunması, beslenmesi, aşılama yapılması konusunda Belediyemiz Veterinerlik bölümüne başvurulması vb. konularda bizlere destek olmasını bekliyoruz… Bu, hepimizin insanlık görevidir. Hayvanları sevmeyen insan sevgisinden de yoksundur.

Özellikle soğuk kış günlerinde onları da düşünmeli, beslenmeleri, soğuktan korunmaları için gerekli çabayı göstermeliyiz ” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.