gphaber

Çiçek Gibi Bir Eyüp İçin Elele

EYÜPSULTAN

Eyüp Belediyesi, “Yemyeşil Bir Eyüp İçin” mahallelere mini saksılar içerisinde çiçek tohumu dağıtımını başlattı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun bugün Nişanca Mahallesi’ndeki çiçek dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi… Sokakları tek tek gezerek evlere, işyerlerine, yolda yürüyen vatandaşlara, esnaflara minik saksılar içerisinde yüzlerce çiçek tohumu ve saksısı dağıtan Başkan Kavuncu, “Eyüp’te hemen hemen her mahalleye bir park yaptık… Eski parklarımızı revize ettik… Geçtiğimiz günlerde tüm İstanbul’da olduğu gibi ilçemizde de erguvan fideleri dağıttık. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz sitelere ücretsiz fıstık çamı dağıtımını sürdürüyor… Şimdi de çiçek tohumlarımızı Eyüplülere ulaştırıyoruz. Yemyeşil bir Eyüp için elimizden gelen her şeyi yapacağız… “ dedi.

Çiçek dağıtımına caddeleri ve sokakları yapılan, yenileme çalışmalarıyla çiçek gibi olan Nişanca Mahallesi’nden başlayan Başkan İsmail Kavuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nişanca Mahallemizde elektrik, telefon vb. kabloları yeraltına alma, alt ve üstyapı, yol yapım çalışmalarımızı bitirdik.. Sokaklar, caddeler pırıl pırıl oldu. Diğer mahallelerimizdeki çalışmalarımız da son hızıyla sürüyor… Eyüp’te her haneye çiçek tohumları dağıtıyoruz… Tabii ki bunlar birer sembol… Eyüplüler kendi evlerini, balkonlarını, apartman bahçelerini zaten rengarenk çiçeklerle donatmışlar… Bizler de katkıda bulunalım istedik. Onlara minik saksılar içerisinde gül, şebboy, menekşe, açelya, hanımeli, mimoza, lale, nilüfer, zambak vb. tohumları dağıtıyoruz… Sırayla bütün mahallelerimizi dolaşarak hem vatandaşlarımızla sohbet edecek hem de onlara çam sakızı çoban armağanı çiçeklerimizi sunacağız…Doğadaki dengenin bozulmaması, çevremizin korunması için yeşili korumalı ve çoğaltmalıyız… Çocuklarımıza, gençlerimize çevre dostu projelerle buluşturuyoruz… Bu projelerin sayısını artıracağız…”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.