gphaber

Enver Ören Eyüp Sultan’dan Veda

EYÜPSULTAN

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanın da katıldığı törenle Eyüp Sultan’dan son yolculuğuna uğurlandı.

 Enver Ören için Eyüp Sultan Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, oğlu Ahmet Mücahid Ören ve yakınları taziyeleri kabul etti. Törene, Enver Ören'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, milletvekilleri Hakan Şükür ve Aydın Ayaydın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, iş adamları Aydın Doğan ve Yılmaz Ulusoy, besteci Sezen Cumhur Önal, ünlü sanatçı Orhan Gencebay, Sultan 2. Abdülhamid'in torunu Harun Osmanoğlu ile oğlu Kayıhan Osmanoğlu'nun yanı sıra iş ve medya dünyasından isimler, İhlas Holding Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Eyüp Sultan Meydanı'na girişlere bariyer kuruldu. Eyüp Sultan Camii'nin minarelerine keskin nişancıların yerleştirildiği dikkat çekti. Enver Ören'in cenazesi, kalabalık nedeniyle cami avlusunun dışında Eyüp Sultan Meydanı'nda oluşturulan platform üzerine konuldu. 

Basın mensupları da cenaze törenini kendilerine ayrılan bölümden görüntüledi. İş adamı Enver Ören'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, bir süre taşındı. 
Ören'in cenazesi, Eyüp Sultan Mezarlığı'ndaki aile kabristanında, çok sevdiği hocası ve kayınpederi İslam alimi Hüseyin Hilmi Işık'ın yanına defnedildi. 
SEVENLERİ 'ENVER ABİ' Yİ ANLATTI 
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver'in cenaze törenine katılanlar, Türkiye'nin "Enver Abisi" ni anlattı. 
Cenaze törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye'nin gerek iş dünyası gerek medya dünyasının güler yüzü ve abisini uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun. Her zaman pozitif enerji verdi etrafında. Hep gülen bir yüzü vardı zor dönemlere rağmen. Görüşmelerimizden hep güzel temennilerle ayrıldık" ifadelerini kullandı.
Konuşurkan gözyaşlarını tutmakta zorlanan Meclis Anayasa Soruşturması Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ise, "Enver abi gerçekten bize ağabeylik yaptı. Çok uzun yıllar geçti. Üzerimizde çok emeği var. Çok güleryüzlü bir insan. Kendisi de bir akademisyendi aslında. Üniversitede hocaydı. Öğretmen olarak uzun yıllar hizmet etti. Türkiye Gazetesi kurulduğunda da kendisini ile birlikte olduk. Vakıf olarak büyük hizmetleri oldu" şeklinde konuştu.
Sanatçı Orhan Gencebay ise Enver Ören ile "abi kardeş" gibi olduklarını belirterek, "Ben ona ‘Enver Abi' derdim, o da bana ‘Orhan Abi' derdi. Öyle takılırdık. Yıllarca dostluğumuz sürdü. Aynı çatı altında çalıştık, programlar yaptık. Birbirimizi çok severdik. Bir grubumuz vardı. Rahmetli Sakıp Sabancı ağabey ve Enver Abi ile de orada birlikte olurduk" ifadelerini kullandı.
İşadamı Yılmaz Ulusoy ise "Enver Ören'i 4 kelimeyle anlatmak isterim. Ben de öyle yaşamaya çalışıyorum. Okumak, çalışmak, sevmek ve vermek. Enver Bey'in yaşam felsefesi buydu" dedi.
Cenaze törenine katılan Şahin Özer, "Enver Ağabeyimizin hepimizin üzerinde emeği var. Mekanı cennet olsun. Biz hakkımızı helal ettik" diye konuştu.
Ahıska Türkleri Vakfı Başkanı Mehmet Oğuz, ise "Enver Bey bizlere sahip çıktı. Vakıf kurdurdu. Maddi, manevi olarak yardım etti. Şu anda Türk dünyasında yaşayan Ahıska Türkleri acı içinde. Bizleri arıyorlar, başsağlığı diliyorlar. Enver Bey'e Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.