gphaber

Eyüp Sultan'ın Rivayet Ettiği 40 Hadis-İ Şerif Sergisi Açıldı

EYÜPSULTAN

Son dönem hat ve tezhib sanatçıları, İstanbul'un manevi önderi Eba Eyyüb Halid Bin Zeyd El Ensari Hazretleri'nin Peygamber Efendimiz'den rivayet ettiği 40 hadis-i şerif-i farklı tekniklerle hat eseri olarak düzenlediler.

 Son dönem hat ve tezhib sanatçıları, İstanbul'un manevi önderi Eba Eyyüb Halid Bin Zeyd El Ensari Hazretleri'nin Peygamber Efendimiz'den rivayet ettiği 40 hadis-i şerif-i farklı tekniklerle hat eseri olarak düzenlediler.
Hattat Mahmut Şahin tarafından organize edilen sergide İstanbul, Bursa, Kütahya, Eskişehir ve Kocaeli'deki talebelerinin yaklaşık 1 yıldır hazırladığı hat levhaları Eyüp Belediyesi Sergi Salonunda sanatseverlerle buluştu. İlgi Sanatevi'nin organizasyonunda bir araya gelen İstanbul ve Anadolu'daki hattatlar ilk defa düşünülen bir sergiye imza attılar. Peygamber Efendimizi (SAV), Medine'yi Münevvere'ye hicretlerinde 6 ay boyunca evinde misafir ederek 'Mihmandar-ı Rasulullah' ünvanını alan Halid Bin Zeyd El Ensari Hazretleri'nin (RA) rivayet ettiği hadis-i şerifler tek tek tesbit edilerek sanatkarlara dağıtıldı.

Hadis-i şerifler değişik istiflerde kamış kalemle, aharlı kağıtlara yazılarak müzeyyen hale getirildi. Sergide günümüz hat sanatçılarının eserleri, tezhip, ebru, minyatür, kathı, naht, çini ve deri kesme sanatkarlarının da süslemeleri ile güzelleşen eserler Feshane karşısındaki sergi salonunda 6 Ekim'e kadar ziyaret edilecek. Hattat Mahmut Şahin, 76 eserde 103 sanatçının naif dokunuşları bulunduğuna dikkat çekerek, "Son yıllarda Anadolu'nun birçok şehrinde hat sanatına olan ilgi giderek artıyor. Bir hat sanatçısı olarak 10 yılı aşkın süredir İstanbul'daki ikametimden her hafta ders vermek üzere Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Kocaeli'deki merkezlere giderek bu işe gönül veren arkadaşlarla hat meşk ediyoruz. Yüzlerce talebem içerisinde çok kabiliyetli, istikrarlı ve icazeti hak eden arkadaşlarımızda vardı. Onların da iştiraki ile İstanbul için uzun süredir hayalini kurduğumuz bir serginin organizasyonu da gerçekleştirdik. Hat sanatına ilgi duyanları Feshane karşısındaki sergi salonumuza davet ediyoruz" dedi.

Eserler sergiden sonra bir kuruma koleksiyon olarak veya sanatseverlere tek tek satışa arz edilece
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.