gphaber

Eyüplü Uğur, Çocuk Meclisi Başkanvekili Oldu

EYÜPSULTAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi, 4. Dönem 1.Genel Kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı.

39 ilçe belediyesini temsilen 301 çocuk meclis üyesinin katıldığı toplantı, Başkanlık Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurul, faaliyet raporu ve yürütülen çalışmaları anlatan film gösteriminin ardından başladı. Film gösteriminin ardından Genel Kurul seçimleri gerçekleştirildi.

Toplam 33 çocuk meclis üyesi, başkan olmak için başvurduğu seçimlerde tek tek söz alarak kendilerini tanıtıp, projelerini anlattı.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra başkanlık seçimlerine geçildi ve divan başkanınca oylama yapıldı. Seçim sonucunda Semagül Çakır 78 oy alarak oy çokluğu ile başkan seçildi. Eyüplü Uğur Öner de oylama sonucunda 1. Başkanvekili oldu.

Çocuk Meclisi Başkanı Semagül Çakır, kendisine güvenen meclis üyesi arkadaşlarına teşekkür etti. Çakır, Çocuk Meclisi olarak yeni dönemde de farklı projeler üreterek çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini aktardı. Başkan Çakır “Biz çocuklara her konuda desteğini esirgemeyen ve bize bu meclisi armağan eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ile çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Gençlik ve Spor Müdürümüz Sayın Osman Avcı’ya çok teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Seçim sonuçlarının ilan edilmesinden sonra yeni başkan, başkan vekilleri ve divan üyeleri koltuklarına oturarak hatıra fotoğrafı çektirerek görevlerine başladılar.

Yapılan Seçim sonuçlarına göre oluşan yönetim kurulu şöyle;
1- Semagül Çakır ( Başkan )
2- Uğur Öner ( 1.Başkan Vekili)
3- Alara Tuncer ( 2.Başkan Vekili)
4- Edanur Saraç ( Divan Üyesi)
5- Büşra Kendirci ( Divan Üyesi)
6- Merve Karaosman ( Divan Üyesi)
7- Ramazan Geyik ( Divan Üyesi)
8- Anıl Arslan ( Divan Üyesi)
9- Saliha Ebru Aydın ( Divan Üyesi)
10- Sümeyye Keser ( Divan Üyesi)
11- Şüheda Önal ( Divan Üyesi)
Başkan Semagül Çakır’ın teşekkür konuşmasının ardından gerçekleştirilen bisiklet kura çekimi genel kurulda heyecanlı dakikalar yaşattı. Program, Genel kurul sonrası hediyelerin dağıtılmasının ardından yapılan kokteyl ve İllüzyonist gösterisiyle sona erdi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.