gphaber

Eyüp’te Kurban Bayramı için hazırlıklar tamamlandı

EYÜPSULTAN

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Eyüp’te, Kaymakam Osman Kaymak başkanlığında alınacak önlemler için toplantı yapıldı.

Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak başkanlığında toplanan İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun gerçekleştirmiş olduğu toplantıya; Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Eyüp Belediye Başkanlığı Zabıta Amiri Cemal Doğan, Eyüp Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Yrd. Dr. Ahenk Uzunoğlu, Eyüp Tarım Müdürü Hikmet Bağcı, Eyüp Orman İşletme Şefi Mehmet Bal ve Türkiye Diyanet Vakfı
Temsilcisi Ahmet Çelik katıldı.


Kurban Bayramı dolayısıyla verilecek kurban hizmetlerinin konuşulduğu toplantıda, resmi gazetede yayımlanan Kurban Hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğler masaya yatırılarak alınması gereken önlemler belirlendi.


Alınan kararlar doğrultusunda, kurban satışı, kesimi ve kendi mülkünde halka açık olarak ücret karşılığında kurban kesimi yapmak isteyenlerin belediye tarafından gerekli incelemenin yapılarak teknik ve sıhhi yönden uygun görülenlere izin verileceği belirlendi.


Bayram boyunca Eyüp Belediyesi tarafından görevlendirilecek veteriner ve temizlik elemanları bayram süresince görev yapacak. Belediye ayrıca, kurban satış ve kesim yerlerini de halka duyurma görevini üstlendi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.