gphaber

Mareşal Fevzi Çakmak Anıldı…

EYÜPSULTAN

Türkiye'nin Mustafa Kemal Paşa’dan sonraki ikinci Başbakanı, ilk Milli Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet dönemindeki ilk Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi Çakmak, ölümünün 62. yıldönümünde Eyüp’te Ahde Vefa Toplantıları’yla anıldı.

Eyüp Müftülüğü’nde düzenlenen organizasyonda, kabri Eyüp Sultan’da bulunan Mareşal Fevzi Çakmak ve yaptığı hizmetler anlatıldı. Etkinliğe Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mareşal Fevzi Çakmak Kitapları ve Fotoğrafları Sergisi’nin de açıldığı organizasyonda, Yazar-Şair Yavuz Bülent Bakiler, 62 yıl sonra Fevzi Çakmak’ı Yeniden Düşünmek başlıklı bir konuşma yaptı…

Her ay Eyüp’te doğan ya da kabri Eyüp Sultan Mezarlığı’nda bulunan değerli Türk şahsiyetleri Ahde Vefa Toplantıları organizasyonu kapsamında andıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Memlekete değerli hizmetleri dokunmuş, milliyetçi, vatanperver Paşamız Mareşal Fevzi Çakmak’ı anıyoruz” dedi.

Öğrencilere kitap okumanın faydalarını anlatan Yazar-Şair Yavuz Bülent Bakiler, hem kendi hayatından kesitler anlattı hem de Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi Çakmak’ın anılarına yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.