gphaber

Nevruz’a Eyüp Sultan’da Muhteşem Kutlama…

EYÜPSULTAN

Nevruz’a Eyüp Sultan’da Muhteşem Kutlama…

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Eyüp Belediyesi, baharı, bolluk ve bereketi müjdeleyen Nevruz’u muhteşem bir programla ile kutladı. Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve TÜRKSOY’un işbirliğiyle Eyüp Belediyesi’nin düzenlediği 3. Nevruz Şenliği, bugün Eyüp Sultan Meydanı ve Eyüp Stadı’nda yapıldı.

Şenlik, Orta Asya’dan gelen Türk Dünyası kültür gruplarının Eyüp Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Eyüp Sultan Meydanı’nda buluşmasıyla başladı. Eyüp Sultan Camii önünde Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan dua okudu. Gruplar daha sonra Mehter eşliğinde Eyüp Stadı’na gitti.

Nevruz Şöleni’ne, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, sivil toplum kuruluşları, dernekler, öğrenciler ve Eyüplüler katıldı.

Türkiye, Azerbaycan, Başkurdistan (RF), Çuvaşistan (RF), Tataristan (RF), Altay (RF), Hakasya (RF), Dağıstan (RF), Kırım (Ukrayna), Moldova Gagauz Yeri, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Çin Halk Cumhuriyeti dans ve müzik topluluklarının gösterileri izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Nevruz Bayramını Eyüp Stadı’nda izlemeye gelenler folklor ekiplerinin birbirinden renkli oyunlarıyla coştu.

Programın en heyecanlı bölümü ise ateş yakılması ve demir dövülmesi seremonileri oldu. Başkan İsmail Kavuncu ve diğer konuklar yakılan ateş üzerinden atladılar ve Nevruz’un simgelerinden biri haline gelen demir dövme seromonisi yaptılar. Nevruz kutlamalarını izlemeye gelen konuklara Eyüp Belediyesi tarafından Özbek pilavı ve İzmir Lokması ikram edildi… Türk dünyasından gelen oyun ve müzik grupları daha sonra Eyüp Stadı’ndan Eyüp Kapalı Spor Salonu’na geçti. Programa burada devam edildi. Programda bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı İsmail Kavuncu, tüm Türk dünyasının Nevruz Bayramını kutladı. Başkan şunları söyledi:

''Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bütün renkleri ve dokularıyla, bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Nevruz, huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır.

Bu ortak coşkuyu Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi birçok başka ülkede de bizlerle paylaşan tüm halkların Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. “

Nevruz Şöleni, tüm ülke dansçılarının ve müzisyenlerinin toplu gösterisiyle sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.