gphaber

Başkan Ergüneş'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

GAZİOSMANPAŞA

GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI Av.İSMAİL ERGÜNEŞ 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI;

 Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ergüneş Konuşmasında ;Düzenlem
elerin yapıldığı bir dünyada engellilerin de göz ardı edilemez."Güçlü, müreffeh ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaya azmetmiş çağdaş bir ülkede, tüm vatandaşların fırsat ve imkânlardan eşit bir şekilde faydalanması elzemdir.

Ülke nüfusumuzun yüzde 12'sinin engelli vatandaşlarımızdan oluşmuştur. Engellilerin kendi hayatlarında karşılaştıkları en büyük zorluğun sahip oldukları "engellerin" değil; engellilikten kaynaklanan farklılığı bahane eden toplumun, engellilere karşı geliştirdiği "engelleyici tutumlar" olmaktadır.

10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde engellilere yönelik önemli çalışmalar yapılmıştır. 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı Engelliler Kanunu'nun Türkiye'de 1400'den fazla maddeden oluşan bir Engellilik Hukuku alanı yarattıı."Bu kanun ile engellilerimizi sosyal hayata kanalize etmekle birlikte; onların eğitimden istihdama, sağlıktan sosyal güvenliğe kadar birçok başlıkta problemleri de çözüme kavuşmuştur" Türkiye'nin engelliler hususunda ulusal ve uluslar arası ölçekte kendini yükümlü kılmıştır."Hükümetimiz BM Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme'nin İhtiyari Protokolü'ne de imza atmış ve ayrıca 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşen referandumda milletimizden çıkan 'evet' oyları ile gerçekleşen Anayasa değişikliğinde engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının önünü açmıştır"



Sosyal hayatın içerisinde onurlu bir birey olarak yer almanın herkes gibi engellilerin de en temel hakkıdır.
"Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda devletimizin imkân ve kaynaklarının yanı sıra; milletimizin her bir ferdi de elbirliği ve gönül birliği ile çözümün birer parçası olmalıdır. 
Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.