gphaber

Başkan Erol;Aziz hatırası önünde eğiliyoruz…

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün 74’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erol, “Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve aşıladığı başta bağımsızlık inancı olmak üzere çağdaş ülkeler seviyesine ulaşma yolundaki gösterdiği tüm hedefler asla unutulmamalıdır”dedi.


Aziz hatırası önünde eğiliyoruz…
 
 
Dr. Erhan Erol, bütün ömrünü türk toplumunu kısa zamanda çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmeye adamış büyük önderimizin bıraktığı mirasın her geçen gün yurt içindeki ve dışındaki olaylar ışığında daha büyük bir anlam kazandığına dikkat çerek, “Onun ilkeleri ve koyduğu hedefler, genç kuşakların izlemeleri gereken yolu kesin çizgilerle aydınlatmaktadır” dedi.

Dr. Erhan Erol, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağladığını, kurduğu Cumhuriyet ile de insanına çağdaş uygarlığın yolunu açtığını vurgulayarak özetle şu görüşlere yer verdi:
Aramızdan ayrılışının yıldönümünde Atatürk'ü anarken, bizlere bırakmış olduğu Cumhuriyet mirasını geleceğe taşıyarak yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız. Bütün ömrünü türk toplumunu kısa zamanda çağdaş uygarlık düzeyine yüksetmeye adamış büyük önderimizin bıraktığı miras her geçen gün yurt içindeki ve dışındaki olaylar ışığında daha büyük bir anlam kazanmakta ve genç kuşakların izlemeleri gereken yolu kesin çizgilerle aydınlatmaktadır. ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir’ düşüncesinden hareketle onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ülkesi ve ulusuyla sonsuza dek bölünmez bir bütün olarak yaşatacak değerlerinden kesinlikle taviz vermemeliyiz. O' na ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, Cumhuriyetimizi hedef alarak birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmalıyız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 74. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum".

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.