gphaber

Belediye Faaliyet Raporu görüşmelerinde ilginç diyaloglar..

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa belediyesi 2011 faaliyet raporu , Oy çokluğuyla onaylandı.Faaliyet raporu görüşmelerinde ilginç diyaloglar yaşandı.

Gaziosmanpaşa belediyesi 2011 faaliyet raporu , Oy çokluğuyla onaylandı.

 

Faaliyet raporu görüşmelerinde ilginç diyaloglar yaşandı.

İlk söz alan Ak parti Grupbaşkanvekili Av. Derya yanık,AK parti grubu olarak belediyenin tüm faaliyetlerinin arkasında olduklarını söyleyerek ,Gaziosmanpaşa belediyesi faaliyet raporunun ilçemize hayırlı olmasını söyledi.

CHP Grubu adına konuşan ,Ferhat EPÖZDEMİR kürsüde konuşmayı tercih ederken ,belediye başkanını yılda bir de olsa mecliste görmekten mutlu olduklarını , Van depremine yardım teklifini tüm grupların ortak kararı ile onaylandığı halde,CHP grubundan kimsenin Van’a giden heyette olmamasını eleştirdiklerini belirtti.

Ahmet Selameti Neden tebrik etmiyorsunuz ? - Mehmet POLAT halkın avukatıdır !

Konuşmasında Avukatları günü sebebiyle,Derya Yanık,Arif Parlakkılıç ve Ali Çağış’ı tebrik eden Ferhat Epözdemir’e Mahmut YETER tarafından “ Ahmet Selamet beyde avukat ,neden Ahmet Beyi tebrik etmiyorsunuz” şeklinde müdaheleye , Oturuma geç kalarak o esnada kapıdan Giren CHP’li Mehmet Polatı işaret ederek “Mehmet POLATI’da tebrik ediyorum , O da halkın avukatıdır “ dedi.



Faaliyet Raporunda tek değişimin , Faaliyet raporunun kapağı olduğunu söyleyerek ,Cengiz Topel ,eski Edirne caddesinde ulaşım problemlerinin çözülmesi gerektiğini ,ilçeye kadın sığınma evi ve öğretmenevi yapılması gerektiğini vurguladı.

Neden sürekli Müdahale ediyorsunuz Sayın başkan !

CHP Grup sözcüsü Gökhan Kurtuluş ise Plevne lisesine kapalı spor salonu yapılması kararından dolayı Gaziosmanpaşa belediyesini kutlayarak , İstanbul’un Avrupa spor başkenti olmasından yararlanılmasını ve ilçeye bu kapsamda Yüzme havuzu ve Spor Salonu kazandırılmasını istedi.Venezia gibi projelerin ilçenin ulaşım sorunu artırdığını söyledi.Gökhan Kurtuluş’un konuşması esnasında Meclis başkanı Mahmut YETER tarafından sürekli uyarılmasına itiraz ederek , konuşmasının engellenmemesini istedi.

CHP grubu adına konuşan Hasan TEMEL ise Eğitime katkı payının arttırılmasını isteyerek,bütün okulların yenilenerek ,ilçemizdeki okullaşma oranının yükseltilmesinde belediyenin katkısını arttırmasını istedi.

Ak parti adına konuşan Dr.Yılmaz Özkan ise , rakamların Gaziosmanpaşa belediyesinin bütçesel olarak başarısını ispatladığını söyledi.

Bu esnada konuşma sırası alan Mehmet Yüceerin , Kendi yerine Mehmet Polat’ın konuşma talebi Meclis başkanı Mahmut YETER tarafından usul açısından reddedildi.

Zengin Gettosu: Avrupa Konutları..

CHP adına konuşan Mehmet YÜCEER ise ,ilçede son zamanlarda Avrupa konutları gibi zengin gettosu oluşturulduğunu ,bazılarının 650 tl ile bir ay yaşadığını ,diğerlerinin ise 350.000 TL’lik jipleriyle karşıdaki sitelerine girdiğini söyledi.böylelikle toplumun zengin ,fakir diye ayrıştırıldığını söyledi.

Venezia bir Zulüm projesidir..

Yüceer ayrıca Venezia projesi Gaziosmanpaşa için bir Zulüm projesidir dedi.Toplam 82 dönümlük bir alana 13.000 kişinin geleceğini bu sayının ise Şile ilçesinin nüfusune denk olduğunu ,ilçenin böyle bir yoğunluğu kaldıramayacağını söyledi.

Arif Parlakkılıç ve Suat Alkan konuşmalarından feragat ettiler.

Şahısları adına söz alan Başkan yardımcıları Arif Parlakkılıç ve Suat Alkan ise , tüm eleştirere Belediye başkanı cevap verecektir , diyerek konuşma haklarından feragat ettiler.

Faaliyet Raporu hakkında görüş ve eleştirilere cevap vermek üzere kürsüye gelen Belediye başkanı Dr.Erhan EROL ,Tüm meclis üyeleriyle sürekli görüştüğünü ve telefonlarına her zaman cevap verdiğini belirterek ,bu konuda bir sıkıntı olduğunu düşünmediğini söyledi.

Dumlupınar ilköğretim yeniden yapılacak !

Eğitim konusunda ise 2 gün evvel İstanbul valisiyle görüştüklerini ve Dumlupınar’ın yeniden yapılacağı konusunda çok umutlu olduklarını söyledi.Karayollarında bir hayırsevere okul yaptırılacağını,Mevlana mahallesinde ise TOKI marifetiyle bir okul yaptırılacağını söyleyerek eğitim konusunda ilçe belediyesi olarak ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını söyledi.




Sağduyulu herkes Kentsel dönüşümü önemsemeli ve Desteklemeli: bir İzmit veya Adapazarı depreminde ilçemizdeki konutların % 10’u zarar görür dedi.

Kentsel dönüşüm projeleriyle alakalı olarak , insanların canları ve mallarının korunması gereken en kutsal emanet olduğunu vurgulayarak , herkesin İstanbul depremi beklediğini ancak zaten yorgun olan bina stoğunun ,bir İzmit veya Adapazarı depreminde ilçemizdeki konutların % 10’u zarar görür dedi.Yenilenme amaçlı kentsel dönüşümün herkes tarafından desteklenmesi gerekir.

300 tane Rezerv Konut yapılıyor.

Şu anda Mevlana mahallesinde 25 tane gecekondu yıktıklarını söyleyen Erhan Erol,hemen o bölgenin altında 300 tane sosyal konut yapılmaktadır.Biz bu sosyal konutları rezerv konut olarak gecekondu dönüşümünde kullanacağız dedi.

Sarıgölde 735 daire yapılıyor.Mahalle dışında kimseye satılmayacak..

“biz Sarıgöl mahallesindeki dönüşüm amacıyla ,belediye olarak 732 tane daire yaptıracağız.Bu daireler orta grupta olup mahalle dışında kimseye satılmayacak ve Takasta kullanılacak.” Şeklinde konuşan Erhan Erol , TOKI’ye de teşekkür ederek ,bölgenin imar uygulamasını yaparak yapım hakkını Gaziosmanpaşa belediyesine devrederek , sarıgöldeki dönüşümde kullanmak üzerek stok konut yapmalarına imkan verdiğini söyledi.Sarıgöl projesi ile alakalı her adım meclisten geçecektir diyen Erhan Erol , bu projenin ilçenin kaderi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Avrupa Konutlarından CHP birinci parti çıktı.

Mehmet Yüceer tarafından “zengin gettosu” şeklinde tanımlanan Avrupa konutları projelerine kendisinin de karşı çıktığını söyleyen Erhan Erol , “bizi zengin gettosu kurmakla itham ediyorsunuz ancak o bölgede seçimde benim partim değil , CHP birinci parti çıktı” dedi.

Hanım Konukevi yakında yapılacak.

 

Kadın sığınma evi şeklinde tanımı doğru bulmadığını söyleyen Erhan Erol , Keçesuyundaki İski tesislerini yakında Hanım konukevine çevireceklerini ve halkımızın hizmetine sunacağını söyledi.

Gaziosmanpaşa belediyesi 2011 faaliyet raporu ,oy çokluğuyla kabul edildi !

Belediye başkanı Dr.Erhan Erol’un açıklamalarının ardından yapılan oylamada ,CHP grubunun red vermesine karşın ,Akparti grubunun evet oylarıyla Gaziosmanpaşa belediyesi 2011 faaliyet raporu ,oy çokluğuyla kabul edildi.




Gphaber ÖZEL haber..Kaynak gösterilmeden kullanılamaz..

//www.dailymotion.com/embed/video/xpxj9k
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.