gphaber

Dünya Tekvando Şampiyonu Gop“tan

GAZİOSMANPAŞA

Mısır'ın Sharm El-Sheikh şehrinde düzenlenen 9. Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası"nda Türkiye"yi temsil eden Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Fatma Sarıdoğan 44 kilogramda bronz madalya kazanarak Türkiye"nin gururu oldu.

 Mısır'ın Sharm El-Sheikh şehrinde düzenlenen 9. Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Fatma Sarıdoğan 44 kilogramda bronz madalya kazanarak Türkiye’nin gururu oldu. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Sporda elde edilen başarılar bir ülkenin gelişmişlik göstergesi için önemli bir veridir” dedi. 

Yurtiçi ve yurt dışında gerçekleştirilen neredeyse her turnuvada madalya kürsüsünde yer alan Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü sporcuları başarıya doymuyor. 4-8 Nisan tarihleri arasında Mısır'ın Sharm El-Sheikh şehrinde düzenlenen 9. Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Fatma Sarıdoğan 44 kilogramda bronz madalya kazanarak Türkiye’nin gururu olmayı başardı. Fatma Sarıdoğan, ilk turda Azeri rakibini 9-0, ikinci turda Venezuellalı rakibini diskalifiye ile, üçüncü turda Sırp rakibini 1-0 ve çeyrek finalde de Mısırlı rakibini 7-1 mağlup etmeyi başardı. Yarı finalde hakem kararıyla elenen Sarıdoğan bu sonuçların ardından bronz madalya kazanarak Dünya üçüncülüğünü elde etti.



AVRUPA ŞAMPİYONASI KADROSU BELİRLENDİ

3-6 Mayıs tarihlerinde İngiltere'nin Manchester kentinde yapılacak Avrupa Tekvando Şampiyonası'na katılacak Milli Takımı belirlemek için seçmeler yapıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü sporcularından 58 kilogramda Fırat Pozan ve +73 kilogramda Cansel Deniz seçmeleri kazanarak, şampiyonaya daha önce direk olarak katılmaya hak kazanan Servet Tazegül’le birlikte Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, sporda elde edilen başarıların bir ülkenin gelişmişlik göstergesi için önemli bir veri olduğunu vurgulayarak, “Amacımız ilçemizde ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarıdan başarıya koşan Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının başarılarını sürekli hale getirmek. Sporcumuz Fatma Sarıdoğan’ı ilçem adına kutlarken, Servet Tazegül, Fırat Pozan ve Cansel Deniz’e de katılacakları Avrupa Şampiyonası’nda başarılar diliyorum” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.