gphaber

Ergüneş'ten metro müjdesi

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Ergüneş,yerel Medyanın sorularını cevapladı.

G.O.Paşa Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Ergüneş ,Yerel Medya Mensuplarını Paşa Köşkünde ağarladı.

Yemekli programa G.O.Paşa ve Sultangazi'de çalışan tüm yerel Basın Mensupları katıldı.

Başkan İsmail Ergüneş,yemek öncesi kısa bir selamlama konuşması yaptı.Ergüneş davete icabet eden tüm Medya mensuplarına teşekkür ederken ,"yerel basınla sıcak ilişkiler kurmak istiyoruz,çünkü eksiklerimizi sizin eleştirilerinizle anlıyoruz,kendimize yol haritası çizerken fikirlerinizi dikkate alıyoruz ,sizi önemsiyoruz "dedi.

SÖZ VE MİKROFON SİZİN

İkram sonrası söz sırası medya mensuplarına geçti.Gazeteciler tek tek Başkan Ergüneş'e sorularını yönelttiler.

En önemli soru Kentsel dönüşüm sorusuydu.Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüme hazır mı?Kaç bina yıkılacak?Vatandaş tedirgin.Bilgi kirliliği ve eksikliği var .Ergüneş bu soruyu şöle cevapladı:

EYLÜL AYINDA İLK KAZMA VURULACAK

"Ak Parti'yi diğer partilerden ayıran en büyük özellik ,kendisine hedef koyarak çalışmasıdır.Ak Parti G.O.Paşa'da ne yapmak istiyor.?Hedefi ne?Hedef 2023 olarak adlandırılan vizyon projesidir.Ak Parti millet eksenli hizmet yapıyor.Milletini dert gören değil milletin derdiyle dertlenen bir parti.Kentsel dönüşüm aslında bir afet projesi.Tüm binaların depreme dayanıklı olma projesidir.80 bin metre kare alanda dönüşüm başlatıldı.Ekim ayında Sarıgöl'e kazma vurulacak.Doldur boşalt sistemiyle dönüşüm devam edecek.Vatandaşın rızası olmadan birşey olmayacak.Master planı hazır.Birileri evlere kağıtlar gönderip vatandaşı tedirgin ediyor,etmeye çalışıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KİMLER YAPACAK

Burda önemli bir sorun daha ortaya çıkıyor.Kentsel dönüşümü kimler yapacak.Gaziosmanpaşa çok müteahhit mağduriyeti yaşamış bir ilçedir.Adliyeye gidin,arsa sahibi-müteahhit tartışmalarından daha çok başka dava yok.Belediye de müteahhitleri araştırmadan rastgele bir iş yapmak istemiyor.Yeterli finansal desteği ver mı gibi müteahhitleri araştırıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ HİZMETE GİRDİ

Bilgi kirliliğine gelince ,Belediye Kentsel dönüşüm ofisleri kurdu.Ordan en doğru bilgileri alabilirsiniz.Ama şunu altını tekrar çizeyim,vatandaşı mağdur etmek diye bir düşünce yok,önemli olan vatandaşın memnuniyetidir".

Başkan Ergüneş Gaziosmanpaşa'da trafik sorunu ile ilgili soruya ise şöyle cevap verdi:

METRO İHALESİ YAPILDI

"Trafik sorunu sadece Gaziosmanpaşa'nın sorunu değil.Tüm İstanbul'un sorunu.Kısa vade de çözülebilecek bir sorunda değil.Uzun vade de çalışmalarımız var.Metro projesi var.Kabataş-Bağcılar metro hattı ihalesi yapıldı.Gaziosmanpaşa'da 3 metro durağı olacak".

G.O.Paşa Güllü caddesinde ki trafonun kalkmasına ilişkin çok haber yapıldığını ama bir türlü kaldırılmadını söyleyen gazetecilere Ergüneş,'o bizi de rahatsız ediyor,çalışmamız var ,yakın bir zamanda sonuç verir diye umuyoruz 'dedi.

Marmara Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Altan'ın ,kentsel dönüşümde binaların altında ki dükkanlar ne olacak sorusunu şöyle cevapladı.

"Kentsel dönüşümde bina altındaki tekstilcilerin,işyerlerinin de mağdur edilmemesi lazım.Erol Başkana onlara ayrı bir yer göstermeyi teklif ettim.Başkan da olaya sıcak baktı.Hem kazanç ilçe içinde kalır,hemde vatandaş mağdur olmaz"dedi.

BASIN ÖZGÜR OLMASA BU SORULARI SORAMAZSINIZ

Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Ergüneş,bir gazetecinin basın özgürmü sorusuna'özgür olmasa böyle sorular soramazdınız 'diye yanıt verdi.

Ergüneş,G.O.Paşa'da ki projelerden de bahsetti.Küçükköy Meydanını hareketlendireceklerini,spor kompleksinin yapılacağını ve Dumlupınar İlköğretim Okulunun taşınacağını açıkladı.Gaziosmanpaşa'ya kadın sığınma evi projesinin müjdesini verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.