gphaber

Esder Gaziosmanpaşa yönetimi Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'a ziyaret gerçekleştirdi.

GAZİOSMANPAŞA

Esder Altunayı ziyaret etti

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsa Maden ve yönetimi bölge esnafının sorunlarını dile getirmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Sultangazi Belediye Başkanı Cahit ALTUNAY’a ziyarette bulundu.

5 kişilik bir heyetle ziyarette bulunan Esder Şube yönetimi ile Altunay arasında samimi sohbet vardı. Kendisinin de daha önceden Esder yönetiminde bulunduğunu belirten Altunay, yapılan ziyaretten son derece memnun kaldığını dile getirdi.

Maden; “Öncelikli görevimiz esnafın sesi olmaktır”

Ziyaret sırasında konuşan Esder Gaziosmanpaşa Şube Başkanı İsa MADEN: “Öncelikle bizi makamında kabul eden ve ağırlayan başkanımıza teşekkür ederiz. Biz Esder Gaziosmanpaşa olarak size bölge esnafımızın bir sorununu dile getirmeye bir de istekte bulunmak üzere ziyaret talebinde bulunduk ve sizlerle görüşme halindeyiz. Öncelikli konumuz esnafımızın sorununu dile getirmek ve onların sesi olmaktır. Biz yaptığımız araştırmalarda ve ziyaretlerde gördük ki esnafımızın bir problemi var. Bu problem sizin sorumlu olduğunuz belediyenizin sınırları içinde kalan Habipler-Topkapı hattının Eski Edirne Asfaltında bulunan ve ana yolu ikiye bölen tramway hattıdır. Bu hattın yolun üstünde olması ve yolu ikiye bölmesi esnafımızı olumsuz olarak etkilemekte yolun bir tarafındaki esnaf ile diğer tarafındaki esnafın arasındaki irtibatı koparmakta ve insanımızın alışveriş yapmasını zorlaştırmaktadır. Bu konuyla ilgili sizden bilgi almak ve bu problem nasıl çözülür? Bu konuyla ilgili bir projeniz var mı? Bilgi almak istedik.” Diyerek bölge esnafının sorununu dile getirdi

Maden; “Erbakan Unutulmamalı”

“Diğer konu ise geçen sene vefat eden ve bu günlerde vefatının 1. Yıldönümü olan merhum Necmettin Erbakanın adının ilçemizde ölümsüzleştirilmesidir. Bu da bizim sizden acizane talebimiz ve isteğimizdir” diyerek ALTUNAY’dan talepte bulundu.

Altunay; “Tramway yolu tamamen yayalaştırılacak”

Heyet adına söz alan ve taleplerini dile getiren İsa MADEN’i dikkatle dinleyen ALTUNAY “Tramway hattımız bildiğiniz üzere büyükşehir belediyemizin sorumluluğundadır. Konu ile ilgili sorun gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse bizim her zaman gündemimizde olan bir konudur. Tramway hattımız ile ilgili kısa, orta ve uzun vadede planlarımız bulunmaktadır. Kısa vadeli planlarımızda tramway hattımızın 1 km’lik kısmını taşıt trafiğine kapatarak tamamen yaya trafiğine açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktır. Orta vadeli planlarımızda ise tramway hattımızın tamamını yer altına taşımak ve sorunu tamamen ortadan kaldırmaktır. Uzun vadeli planlarımızda yer altına taşınan tramway yolunun üstünü yayalaştırarak halkımızın hizmetini sunmaktır. İkinci talebiniz için ayrıca teşekkür ederim. Talebiniz üzerine konu ile ilgili Sultangazi Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu mutlaka yerine getireceğiz ve Erbakan Hocamızın adını gelecek nesillerle birlikte Sultangazi’de yaşatma gayreti içinde olacağız.” diyerek Esder heyetinin sorularına ve taleplerine açık bir dille cevap verdi.

Görüşme sonunda Esder heyeti başkan Altunay’a hediye takdiminde bulundu. Yapılan hoş sohbetin ve görüşmenin ardından Esder heyeti kendilerini kabul eden Altunay’a teşekkürlerini sundu

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.