Gaziosmanpaşa Belediyesi, Bilgi Evleri'nde eğitim gören öğrencilere yönelik geliştirdiği ROBOGOP Projesi'yle yazılım, kodlama ve 3D printer eğitimi vererek geleceğin buluşçularını yetiştiriyor.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki bilgi evlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik bilişim ve yazılım eğitimlerinin verileceği ROBOGOP Projesi'ni hayata geçirdi. Türkiye'nin bilişim alanında üretiminin arttırılarak lider ülke olabilmesi, çocukların analitik düşünme ve problem çözme gibi becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan ROBOGOP Projesi'yle; ilçedeki Bilgi Evleri'nde eğitim gören 7-15 yaş arası yaklaşık 2 bin çocuğa yazılım, kodlama, 3D printer gibi alanlarda uygulamalı eğitim veriliyor.
"Yaklaşık 2 bin çocuğumuz bu eğitimlerden faydalanıyor"
Milli yazılım duygusunu aşılamayı hedeflediklerini söyleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi Basın Yayın Müdürü Serdar Kızıldağ, "Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz ROBOGOP projesiyle çocuklarımıza sadece bilgisayar ve teknolojiyi kullanmayı değil onu üretebilmeyi milli yazılım duygusunu aşılamayı hedefliyoruz. Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta'nın talimatlarıyla vermiş olduğumuz bu eğitimlerle çocuklara kodlamayı, yazılım yapabilmeyi, kendi ürettikleri robotu hareket ettirebilmeyi, genel olarak da çocukların analitik düşünme kabiliyetlerini geliştirmeyi, ufuklarını açmayı planlıyoruz. Geçen yıl başladığımız bu projeyle yaklaşık 2 bin çocuğumuz bu eğitimlerden faydalanıyor" dedi.
"Geleceğin buluşçularını Gaziosmanpaşa'da yetiştiriyoruz"
Yerli yazılımcı ve mühendislerin yetiştirilmesini amaçladıklarını ifade eden Kızıldağ, "Bu eğitimlerden faydalanırken aynı zamanda da Milli Eğitim Bakanlığımızın yeni müfredata almış olduğu yazılım ve kodlama eğitimine bir nevi ön hazırlık yapıyoruz. Biz geleceğin mucitlerini Gaziosmanpaşa'da yetiştiriyoruz. Bu mucitlerle gelecekte ülkemizin kullanmış olduğu savunma sanayinde, milli yazılımlarda, üretimlerde, tamamen amacımız yerli mühendisler yetiştirmek. Bu eğitimlerden faydalanan çocuklarımızın daha sonra teknolojiyi ülkemizin sadece kullanan kısmı değil üretebilen de bir neslin de olabileceğini göstermek amacıyla düzenliyoruz" dedi