gphaber

Gaziosmanpaşa'da beklenmedik istifa

GAZİOSMANPAŞA

Nilay Yavaş görevlerinden ve başkan yardımcılığından istifa etti.

CHP Gaziosmanpaşa Basın ve halkla ilişkilerden sorumlu ilçe başkan yardımcısı Nilay Yavaş görevlerinden ve başkan yardımcılığından istifa etti. Nilay Yavaş yaptığı basın açıklamasında ''Emek verenlerin önü kesilmekte yetkili olanların yetkileri ellerinden istenildiğinde alınmakta partimizin kamuya ait olmasından öte dar, kısır adeta özel mülkiyeti haline getirilmekte olduğunu gördüm" dedi.

BASINA VE KAMUOYUNA
Yaklaşık 2 yıl önce 2011 yılında kongreyle yönetim kuruluna seçilerek. Basın ve halkla ilişkilerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevine getirildim. Bu süre içinde görevimi büyük bir çaba ve emekle yerine getirmeye çalıştım. Partimizin tüm çalışmalarını kamuoyunu aktarmada, kamuoyunun bilgilenme sürecine katkı yapmada gece gündüz demeden elimden ne geldiyse yaptım.
CHP Gaziosmanpaşa ilçe başkanlığında yönetim kurulu üyesi olarak şimdiye kadar inandıklarımı aynı kararlılıkla inanmaya partimi iktidar yapmak için bundan böylede bütün çabamı ve çalışmalarımı bu yönde sürdürmeye devam edeceğim.Göreve geldiğim ilk günden beri istedim ki sen ben olmayalım,biz olalım hepimiz olalım zaman birlik olma zamanıdır el ele vermek zamanıdır diyerek eski ilçe başkanlarımız,eski yönetim kurulu üyelerimiz,kadın kollarımız ,gençlik kollarımız eski ve yeni ayrımı yapmaksızın partimizi Gaziosmanpaşa da büyütmek adına aramıza yeni insanlar katarak yeni yüzler katarak partimizi Gaziosmanpaşa da büyük bir aileye dönüştürmek adına büyük bir emek ve çabayla birbirimizi kırmadan incitmeden tamamlamak inancıyla mücadelemi sürdürdüm. Yönetim kuruluna girdiğim ilk günden beri bu inancımı hep korudum. Buna aykırı gelişmeleri gördüğüm zaman yönetici sorumluluğumun bilinciyle uyardım. İlçe yöneticisi olarak kadın kollarını ve gençlik kollarının yeniden oluşturulması organize edilmesi bu konuda yeni yüzlerin aramıza katılması ve etkin bir şekilde ilçe örgütünde yer almaları için elimden geleni yaptım.

Bu konularda partinin bana tevdii ettiği bu çalışmalardaki iletişimden sorumlu yönetici olarak basın ve medya ilişkilerinde gerekli tüm çalışmaları görev ve sorumluluklarım çerçevesinde yerine getirdim. Tüm bu çabalarıma karşın şahsıma yönelik yetkilerimin daraltılması kendi görevimin alt biriminde oluşturduğum yönetim içindeki bazı güçler tarafından komisyonumun dağıtılması lav edilmesi bana karşı yapılan bu çirkin girişim duygularımı ve onurumu incitmiştir. İki yıldan bu yana ailemden, özel hayatımdan feragat ederek bin bir türlü zorluklara rağmen emek vererek, didinerek yaptığım görevi boşa düşürmeye çalışan gayreti huzurlarınız da kınamak istiyorum. Bu yöndeki sözlü uyarılarıma rağmen bu yapılan haksızlığın karşısında sorumlu kişileri ikaz etmeme rağmen görevimi yapmam noktasında engellerin ortadan kaldırılması talebim ne yazık ki karşılık bulmamıştır. Kolumun kanadımın budanarak yetkilerim daraltılarak pasifize edilerek görevime dönmem konusunda yapılan çağrıyı kabul etmiyorum buna itiraz ediyorum. Bunu anti demokratik buluyorum bir vefasızlık olarak niteliyorum bin bir emekle verdiğimiz mücadelenin bir çırpıda yok edilmesine seyirci kalmak istemiyorum. Zorla tepeden dikte eden bir yönetsel yapıyı reddediyorum.

Bir sosyal demokrat partide siyaset yaptığımın farkındayım ancak bir sosyal demokrat partinin yöneticiliğini yapan unsurların partimizin genel inanç ve ahlakına bağdaşmayan partimizin inançlarıyla çelişen bu anlayışa tahammül etmek istemiyorum. Bu anlayışın bir parçası olmamak adına bu diktacı yönetim anlayışına payanda olmamak adına basın medya ve halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığından istifa ediyorum. Hiç şüphe yok ki bu bir geri adım değildir. Şimdi partim ve örgütümün nezdinde Cumhuriyet Halk Partisini 30 Martta iktidar yapmak için bir adım öne çıkıyorum. Partimizin sade bir üyesi olarak her düzeyde çalışmalarımı sürdüreceğimi huzurlarınız ailem yani örgütüme aracılığınızla ilan etmek istiyorum. Bugüne kadar ki görevlerimden dolayı örgütümden, duyarlı kamuoyundan saygı ve teveccü aldım. Bulunduğu siyasal ekip içinde emeğe saygının alın terine olan değerin bunu ancak kavrayabilen bir ilçe başkanından görülebiliceğini düşünüyorum. Lakin bildiğiniz gibi emek en yüce değerdir. Partimizin temel politikalarındandır. Ben siyaset yaptığım her süreçte emeğe ve alın terine değer verdim. İstedim ki emeklerimizin karşılığında saygı duyulsun. Ancak CHP Gaziosmanpaşa İlçe Örgütünde böyle bir anlayış yada yapı yoktur.

Emek verenlerin önü kesilmekte yetkili olanların yetkileri ellerinden istenildiğinde alınmakta partimizin kamuya ait olmasından öte dar, kısır adeta özel mülkiyeti haline getirilmekte olduğunu gördüm. Uzunca bir süredir ilçemizde yaşanan bir dizi mağduriyetlerin son halkası benim. Politika yapma hakkımızın birilerinin tasarrufunda olması talihsizliktir. Politikadan bu biçimde dışlanmamız tek kelimeyle bir trajedidir. Haksızlıklara karşı sesini yükseltmeye çalışanlar sessiz sedasız bir ambargoyla karşılaşmaktadır. Demokrasilerde yönetici konumunda olmak kasıt olmadan yapılan hataların sorumluluğunu üzerine almayı gerektirir. Yönetici sadece şahsen yaptığı işlerden değil yönettiği partinin toplu işleyişinden de sorumludur. Demokrasi ahlakı çalışmayan hizmet etmeyen yöneticinin istifa etmesini şart koşar. Şahsıma yapılan tüm haksızlıklara anti demokratik uygulamalara karşın huzurlanız da bir kez daha istifa ettiğimi belirtir kamuoyuna saygıyla duyururum.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.