gphaber

GOP'ta çağdaş bir park projesi daha...

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi üzerinde 12 dönümlük alanda yapımına başlanan parkta özel bir peyzajla çevrelenmiş bir göletin yanısıra çocuk oyun grupları, basketbol sahaları, tenis kortları, fitness alanları ile bir koşu parkuru da yer alıyor.

 GOP’TA ÇAĞDAŞ BİR PARK PROJESİ DAHA HAYATA GEÇİYOR

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, vatandaşlardan ilçede binbir zorlukla oluşturulan park alanlarını koruyup gözetmelerini istedi.

Çağdaş kentleşmenin yanısıra yeşilin korunduğu, oksijen depolamaya yarayan parkların öneminden yola çıkan Gaziosmanpaşa Belediyesi, Mevlana Mahallesi’nde 12 dönümlük bir alanda yepyeni bir park oluşturuyor. Yeni park projesi içinde yemyeşil bir bitki örtüsünün yanısıra basketbol sahaları, tenis kortları, fitness alanları ve 350 mt. uzunluğunda bir koşu parkuru da yer alacak. Gaziosmanpaşa’nin prestij parkları arasında büyüklüğü ve çevde düzenlemesi açısından önemli bir yere sahip olacak yeni parkta 735 m2 lik bir Doğal Gölette yapılacak. Gölet ve çevresinde özel bir peyzaj düzenlenmesi yapılırken, park içinde 790 m2 lik bir alanı kapsayacak çocuk oyun alanı içinde değişik oyun gruplarına yer verilecek. Gaziosmanpaşa’da park yapılacak yeni alanların oluşturulmasında büyük zorluklar çekildiğini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Başkanı Dr. Erhan Erol, Mevlana Mahallesi’nde yapılacak parkın ilçenin prestij parklarından birini oluşturduğunu belirterek, “Hepimiz modern bir kentleşmenin yanında yeşilin korunduğu çok sayıda parklarla çevrili bir ilçe arzuluyoruz. İşte bu yeni parkımız bir nebze de olsa ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza temiz hava aldıracak önemli bir yeşil alan koridoru. Amacımız kamulaştırma başta olmak üzere belediyenin tüm olanaklarını seferber ederek ilçemize yeni park alanları kazandırmak. Vatandaşlardan beklentimiz parklara sahip çıkıp onları koruyup, gözetmeleri”dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.