gphaber

GOP’TA “ÇARŞAMBA SEMİNERLERİ” BAŞLADI.

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Derneği’nin ortak bir protokol imzalayarak başlattıkları ilçede kurulu Aile Danışma Merkezi’nce düzenlenen ilk seminer, Davranış Bilimleri Uzmanı Ayşe Yardımcı tarafından verildi

GOP’TA “ÇARŞAMBA SEMİNERLERİ” BAŞLADI. 

 

Davranış Bilimleri Uzmanı Ayşe Yardımcı, “Başarının anahtarı insanın kendisini tanıyıp, değiştirmesinden geçer” dedi.

  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Çarşamba Seminerleri’nde herkesin kendini geliştirmesine yönelik birbirinden değerli ipucu niteliğinde hayat sırlarını öğreneceklerini belirterek, “Başarılı olmak her zaman zengin olmak, ünlü olmak değildir. Başarı kişinin karakterine, ne istediğine bağlı olarak değişen bir kavramdır. Bu nedenle herkese önerim başarı için öncelikle kendilerini iyice tanımaları. Ne kadar iyi tanırlarsa yeteneklerini keşfedip kendilerini başarıya götürecek stratejileri de o kadar iyi geliştirirler’’dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Derneği’nin ortak bir protokol imzalayarak başlattıkları ilçede kurulu Aile Danışma Merkezi’nce düzenlenen ilk seminer, Davranış Bilimleri Uzmanı Ayşe Yardımcı tarafından verildi. GOP Kültür Merkezi, Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Ayşe Yardımcı katılımcılara, tepki vermeden nasıl olumlu cevap verebiliriz, kazanan ve kaybeden insanların özellikleri, geçmişimize takılıp kalmaktan nasıl kurtuluruz, hayatımıza nasıl anlam katabiliriz ve başarılı insanların metaforları ile hedef belirlemenin önemi konusunda ipuçları verdi. Ayşe Yardımcı “Kaliteli Yaşam Becerileri” başlıklı seminerinde bireyleri birbirinden ayıran ve farklı kılan özelliklerinin başında çalıştıkları işi ve çevreyi etkileyen en önemli faktörlerden biri olan kişilikleri olduğunu vurgulayarak, “Duygusal zekamızı harekete geçirip, üçüncü bir gözle yaşamımızı irdeleyebiliyorsak o zaman mutluluk yolunda önemli bir adım atmış oluruz” dedi. İnsanoğlunun tek ortak değerinin mutluluk olduğunun altını çizen Yardımcı, bu hedefe ulaşma yolunda ise alışkanlıkları değiştirmenin önemli bir adım olduğunu söyledi. Ayşe Yardımcı Duygusal Zeka adlı kitabın yazarı Daniel Goleman’dan da alıntılara yer verdiği konuşmasında insanlarda yüzde 80’i temsil eden duygusal zekanın mutluluk yolunda mutlaka harekete geçirilmesi gerekliliğine dikkat çekti.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.