gphaber

GOP'ta el emeği, göz nuru sergisi

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası’nın geleneksel olarak sürdürdüğü El Sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin yıl boyunca sevgi ve beceriyle hazırladığı eserlerin toplu olarak sergilendiği “El Sanatları Sergisi” açıldı. “Sevgililer Günü” gibi özel bir günde açılan sergi 14- 19 Şubat tarihleri arasında gezilebilecek.

 GOP’TA EL EMEĞİ, GÖZ NURU SERGİSİ

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, 26 alanda 8 yıldan bu yana sürdürülen kurslarla hanımlarımızın ev ekonomilerine destek sağlamalarının yolunu açtıklarını belirterek, “Amacımız ilçemizdeki üretken hanımlarımızın hobilerini geliştirmesine katkıda bulunmanın yanı sıra iş hayatına kazandırmak. Her geçen yıl sayısı artan kurslara hanımlarımızın gösterdiği yoğun ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hanımlar Masası Koordinasyon Merkezi’nin ev hanımlarına yönelik düzenlediği El Sanatları Sergisi, Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nin 2. katında açıldı. İBB’nin İSMEK’inden sonra İstanbul’un ikinci büyük kurs organizasyonu olan sergide bu dönem mezun olan hanımların hazırladığı resim, mefruşat, ahşap boyama, iğne oyası, makine nakışı, ev dekorasyonu, ebru, tel kırma, takı tasarımı, porselen boyama, kırk yama, dantel anglez, rölyef ve kasnakta tığ boncuk gibi alanlarda yaklaşık 2000 eser alıyor. Bu yıl da Sevgililer Günü açılışı gerçekleştirilen sergi daha ilk günden büyük ilgi görürken, açılışta sergiyi gezenlere Sevgililer Günü anısına küçük hediyeler dağıtıldı. Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş’in de katıldığı serginin açılışında konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Hanımlarımızı hünerlerini sergilemede aktif bir hale getirecek bu kurslar 8 yılda önemli bir mesafe kaydetmiştir. Hanımlarımızın bu kurslar sonucu elde ettikleri becerilerini mesleğe dönüştürüp, profesyonel yaşamda hayata geçirdiklerini duydukça ilçemizin geleceği için çok ümitleniyoruz. Bünyemizde kurulu ve binlerce üyesi bulunan Hanımlar Masamız için yenilikçi bir çok projeyi daha hayata geçirmenin hazırlıklarını yapıyoruz. Bu kurslarımızın yeni dönemde sayıları artarak sürecektir. Bugüne kadar bu kurslardan mezun olan yaklaşık 13 bin hanımımızın hemen hepsi ilçemizin gurur vesilesidir” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.