gphaber

GOP'ta “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Buluşmaları” başladı.

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla her hafta Salı günleri gerçekleştireceği “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Buluşmaları” başladı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Nikah Salonu’nda ilki gerçekleşen, vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve konu ile ilgili teknik ekibi vatandaşların sorularını cevapladı.
GOP’TA KENTSEL DÖNÜŞÜM BİLGİLENDİRME BULUŞMALARI BAŞLADI
Türkiye’nin ve özellikle İstanbul’un bir deprem bölgesi olduğunu ve sadece Gaziosmanpaşa’da değil tüm İstanbul’da 2000 yılından evvel yapılan binaların 
% 70’inin depreme karşı dayanıklı olmadığını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Bu nedenle devletimiz kentsel dönüşüm kararı almıştır. Biz de ilçemizde kentsel dönüşümü yapmak zorundayız, siz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için yapmak zorundayız”dedi. 

VATANDAŞ SORDU, ERHAN BAŞKAN CEVAPLADI
Dr. Erhan Erol’un, Gaziosmanpaşa’da gerçekleşen, 393 hektarlık alanda İstanbul’un en büyük yerinde kentsel dönüşüm çalışması ile ilgili verdiği bilgilerle başlayan toplantıda daha sonra vatandaşların sorularına geçildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda sorulan tüm sorular Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve teknik ekibi tarafından tek tek cavaplandı. Bu toplantıları vatandaşların aklında hiç bir soru işareti kalmaması amacıyla her hafta Salı günleri gerçekleştireceklerini belirten Dr. Erhan Erol özetle şunları söyledi, “ Bizim kentsel dönüşümde ön koşulumuz anlaşmadır. Kesinlikle insanları zorla kentsel dönüşüme sokmuyoruz. Kentsel dönüşüm alanı demek sağlam binaların yıkılacağı anlamına gelmez. Bu alanlardaki kişiler ancak kendileri isterlerse dönüşüme dahil olurlar, yani yeni, sağlam binaların yıkılması söz konusu değildir. Zaten şu ana kadar çok büyük alanlarda, çok fazla insanımızla anlaşma yaptık ve dönüşüm kabul edenlerle başlayacak. Daha sonra insanlar yanları başında çok güzel, güvenli binaların yapıldığını görünce bizimle anlaşmak isteyecekler ve onlarla da anlaşıp ilçemizdeki dönüşüme devam edeceğiz” dedi. 

YERİNDE VE HAKKANİYETLİ DÖNÜŞÜM

Gaziosmanpaşalılara hak ettikleri gibi parklarıyla, otoparklarıyla, okullarıyla yepyeni binalar yapacaklarını belirten Dr. Erhan Erol, “Anlaşmalarda hassasiyetimiz var. Örneğin şu anda Haliç’i gören ev sahipleri, yeni yapılacak konutlarda da Haliç’i gören yerlerden kura çekecek, arka taraflara bakan evlerde yine aynı tarafa bakan evlerden kura çekecekler. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Sizlerle oturup anlaşacağız ve bu işi birlikte çözeceğiz. Sizi tatmin etmeyen bir proje çalışması önünüze gelirse sakın imzalamayın. İlçemizdeki dönüşüm yerinde ve hakkaniyetli bir dönüşüm olacaktır” dedi.


Aziz Babuşcu Gaziosmanpaşa'daki Kentsel Dönüşümü Anlatıyor..



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.