gphaber

GOP’TA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE SEMİNERİ...

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde "Uyuşturucu Madde ile Mücadele" konusu ele alındı.

 Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde "Uyuşturucu Madde ile Mücadele" konusu ele alındı. Psikolog Sevcan Şahin, kişinin zarar gördüğü halde madde kullanmaya devam etmesi, sürekli madde arayışı içinde olması ve kullandığı maddenin dozunu giderek arttırmasının bağımlılık durumu olduğunu ifade etti.
Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde yer alan Aile Danışma Merkezi tarafından her hafta çarşamba günleri uzman psikologlarla düzenlenen 'Çarşamba Seminerleri'nin bu haftaki bölümünde Psikolog Sevcan Şahin tarafından "Uyuşturucu Madde ile Mücadele" konusu işlendi. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde kişinin zarar gördüğü halde madde kullanmaya devam etmesi, sürekli madde arayışı içinde olması ve kullandığı maddenin dozunu giderek arttırmasının bağımlılık durumu olduğunu ifade eden Şahin, uyuşturucu madde çeşitleri ve zararları hakkında bilgiler verdi. 

Madde bağımlılığının fiziksel ve psikolojik olarak ikiye ayrıldığını, uyuşturucuya genellikle çevreye uyma ve macera arama hevesi ile başlandığını belirten Şahin, "Uyuşturucu kullanan kişilerde, aniden ortaya çıkan davranış değişikliği, uyku bozukluğu, dış görünüşe dikkat etmeme, halsizlik, dikkat eksikliği, aile içerisinde bulunmama isteği, konuşmada güçlük, iştahsızlığa bağlı kilo kaybı ve benzeri belirtiler görülmektedir. Uyuşturucu madde kullanan bir yakınımız varsa kesinlikle zorla değil, ikna ederek hastane programlarına, terapi programlarına veya kendine yardım gruplarına katılımını sağlamalıyız" dedi. 

Aile Danışma Merkezi tarafından düzenlenen 'Çarşamba Seminerleri'nde gelecek hafta Davranış Bilimci Şeyma Gazezoğlu tarafından "Ergenlik Dönemi ve Aile Tutumları" konusu ele alınacak
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.