gphaber

İstanbullular ilçelere not verdi

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa üç dalda ilk üçte

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen “İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi”nin ilk sonuçları açıklandı. Gaziosmanpaşa, yol ve kaldırım hizmetleri, sağlık hizmetleri ve iyi yönetişim hizmetlerinde vatandaş tarafından başarılı bulunarak ilk üç belediye arasında yer aldı.
Yerel düzeyde karşılaşılan kamusal hizmetlerin vatandaşlar tarafından değerlendirilmesini amaçlayan araştırma kapsamında, 7 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da 39 ilçe düzeyinde toplam 4 bin kişi ile yüz yüze anketler yapıldı; 70’i aşkın hizmet alanında vatandaşların duydukları memnuniyet düzeyi 10 üzerinden derecelendirildi. Araştırma sonuçlarına göre Gaziosmanpaşa, hizmet kategorilerinde vatandaşlardan aldığı puanların ortalamasıyla sıralamada üç kategoride ilk üç sırada yer aldı. 

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Şeker koordinatörlüğünde yürütülen ve yerel düzeyde karşılaşılan tüm kamusal hizmetlerden duyulan memnuniyet düzeyinin ölçüldüğü araştırmanın ilk sonuçları çarpıcı sonuçlar içeriyor. 

GAZİOSMANPAŞA VATANDAŞ KARNESİNDE ÜÇ KATEGORİDE İLK ÜÇTE 
İstanbul Vatandaş Karnesi’nde belirlenen notların ortalamasına göre Gaziosmanpaşa, yol ve kaldırım hizmetlerinde, sağlık hizmetlerinde ve iyi yönetişimde ilk üç sırada yer aldı. 

Yol ve kaldırım hizmetlerinde; kaldırımların yeterince genişliği, kaldırımlarda tamir gerektiren çukur vb. hasarlar bulunmaması, kaldırımların engellilere uygun bir şekilde dizayn edilmiş olması ve kaldırımlardaki hasarların kısa sürede tamir edilmesi kriterlerine bakılırken, sağlık hizmetlerinde ise, yeterli sayıda sağlık kurumu (sağlık ocağı, hastane, vb.) olması, sağlık kurumları çalışanlarının (doktor, hemşire, vb.) hastalarla yeterince ilgilenmesi, sağlık kurumlarının yeterince temiz ve bakımlı olması ve fazla beklemeden muayene olunabilmesi kriterleri göz önünde bulunduruldu. İyi yönetişim alanında ise; belediyenin ilçeyle ile ilgili aldığı kararlardan vatandaşları haberdar etmesi; vatandaşların ilçe yönetimine dâhil edilmesi ve belediyeye yapılan şikâyet ve önerilerde gösterilen tutum dikkate alındı.

Yorumlar (1)

murat yılmaz 11 Yıl Önce

kim yapmış anketi bizim niye haberimiz yok hergün sokaktayız gopaşamı ilk 3 e girmiş bukadarmı yalan olur he girmişse hırsızlıkta elektrik kesilmesinde internet kesilmesinde girmiştir dogru

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.