gphaber

Rumeli Kültür Derneği; Başkanı Ergüneş' i Ziyaret Etti!

GAZİOSMANPAŞA

Rumeli Kültürünü Araştırma Ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş’i makamında ziyaret ettiler.

 Ziyarete Rumeli Platformu Başkanı Av. Selahattin Meriç, CHP İl Genel Meclis Üyesi Sebahat Tüzünoğlu, Sultangazi Belediyesi Meclis Üyesi Servet Beşkardeş, Ak Parti Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yalçın, Rumeli Platformu Yönetiminden Selahattin Meriç, Hayrettin Tatlıcı, Mehmet Yalçın, Engin Doğru, İsmail Yıldırım, Necmettin Çalışkan, İsmail Ercan, Halil Kamber, Hamdi Bütüner; Rumeli Platformu Denetim Kurulundan Yasemin Demirkol, Alaattin Korkmaz, İsmail Yıldız katıldı. 



Oldukça keyifli bir ortamda karşılıklı esprilerle devam eden ziyarette Başkan ERGÜNEŞ ,Rumeli Kültürünü Araştırma Ve Yaşatma Derneği yöneticilerinin görüş ve önerilerini de dikkatle dinledi.

Rumeli Platformu Başkanı Av. Selahattin Meriç, derneğin kuruluş amaçlarından söz ederek, birlik ve beraberliğin hayat bulması ve devamlılığı için, kültürlerin birbirilerini tanıması ve kaynaşması gerektiğini söyledi.

Başkan ERGÜNEŞ , bir kültür mozaiği olan Türkiye'nin en renkli kültürlerinden biri olan Rumeli Türklerinin kültürünü ilçede yaşayanlara anlatılmasının, bu kültürün genç nesillere aktarılmasını söyleyerek yapılacak olan çalışmalara daha önce olduğu gibi bundan sonrada destek vereceklerini söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.