Gaziosmanpaşa’da Sokak İftarları
Dün akşam Gaziosmanpaşa belediyesince küçükköy merkez’de düzenlenen Sokak İftarına katıldım. Yaklaşık 2.000 kişilik masa sandalye iftara yarım saat kala tamamen dolmuştu. Yüzlerce kişi de yer bulamadığından maalesef iftara katılamadı. Ben de Sevgili dostum Mahmut Yılmaz Arslan ve Belediye başkan yardımcısı Ahmet berber ile birlikte ayakta bardaktan çorba içerek bu kardeşliği paylaştım.
Erhan başkan’dan öğrendiğime göre ilçedeki tüm mahallelerde bu iftarlar yapılacakmış. İftar öncesi yapılan sema gösterisi ve ilahilerle oluşan manevi atmosfer, Ezan okunmasıyla doruğa ulaşıyor ve iftardan sonra yapılan duaya binlerce insan hep bir ağızdan “âmin” diyorlar. Dün Küçükköy’de zengin fakir, kadın erkek, Kürt, Türk-Arnavut, Çerkez herkes bir sofranın etrafında buluştular. Uzun zamandır görmediğim bazı dostları da bu iftar münasebetiyle görme imkânım oldu. Özellikle çocukların katılımları beni çok sevindiriyor, çünkü onların zihninde bu tür organizasyonlar iz bırakacaktır.
Günümüzün büyükşehirlerinde ortadan kalkan Mahalle kavramının yaşatılmasında da büyük katkı sağlayan böylesi organizasyonlar, sadece ramazan değil belirli periyotlarla da tekrarlanabilir mi diye soruyorum kendime. Dün Akşam iftar esnasında başkana iletilen bir sorunun bugün çözüldüğünü aktaran sevgili dostum Mahmut Yılmaz Arslan’da, hemen hemen her iftar esnasında başkana aktarılan sorunları takiple ve çözmekle görevlendirilmiş.
16 mahalle’nin tümünün en işlek sokak veya alanında binlerce insanı bir araya getirmek, Sofranızı paylaşmak, sorunlarını dinlemek ve çözmeye çalışmak, işine, aşına katkıda bulunmak…
Benim hatırladığım kadarı ile bu sokak iftarları uygulaması ilk defa Gaziosmanpaşa’da başlandı. O dönemde belediye meclis üyemiz olan Aziz babuşçu’nun Ak parti İstanbul il başkanı olmasıyla bu uygulama tüm İstanbul’a yayıldı.
Bu uygulamanın mimarı olan Gaziosmanpaşa ilçesi, yakında iftarları ilçenin stadyumlarında gerçekleştirirse şaşırmayacağım.
yakışır mı ? bence çok yakışır.