gphaber

Adana'da baraj tüneli patladı

GÜNCEL

Adana'da baraj tüneli patladı.

Adana'nın Kozan ilçesinde yapımı devam eden Gökdere köprü barajının tüneli patladı.

İlk belirlemelere göre olayda 3 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda da yaralı olabileceği bildirildi.
Olayı anlatan bir baraj çalışanı, "Ben barajın yukarı kısmındaydım. Barajın patladığını duyup aşağı tarafa geçtim. Aşağıda çok sayıda operatör, şoför ve baraj çalışanı vardı. Onların hepsi sulara kapılmış. Ama durumları nedir bu konuda bilgim yok. Şu anda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kayıp olduğunu duyduk." şeklinde açıklama yaptı. CİHAN



Kaymakam: Bize ulaşan can kaybı yok
Kaymakam Sevgili: ''Gökdere Köprü Barajı'nın gövdesinde oluşan çatlaklar nedeniyle baraj yetkilileri kapakları açmak zorunda kalmış. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı bilgisi yok''
Adana'nın Kozan ilçesinde bir barajın gövdesinde oluşan çatlaklar nedeniyle acil olarak kapaklarının açıldığı belirtildi.
Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Ergen Uşağı Köyü yakınlarındaki Gökdere Köprü Barajı'nın gövdesinde çatlaklar oluştuğunu, bu nedenle baraj yetkililerinin kapakları açmak zorunda kaldığını, bol miktarda suyun bırakıldığını söyledi.
Su bırakılmaması halinde daha büyük tehlikelerin oluşabileceği ihtimalinin bulunduğunu anlatan Sevgili, ''Tehlike daha fazla büyümesin diye acil şekilde kapaklar açılmış. İşleyiş çok acil olduğu için çevredeki köylülere bilgi verilememiş. Bu baraj havzası içinde vatandaşların olabileceğine düşünüyoruz. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı bilgisi yok'' dedi.
Sevgili, Vali Hüseyin Avni Coş ile görüşerek bilgi aktardıklarını, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yardım istediklerini, kendisinin de bölgeye seyir halinde olduğunu bildirdi.
//haber.rotahaber.com/adanada-baraj-tuneli-patladi-3-olu/249655
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.