gphaber

Boğaziçi'li öğrencilerin mescid isyanı

GÜNCEL

Güney Kampüsü'ne mescid isteyen öğrencilerden kampanya..

 Boğaziçi Üniversitesi kampüsü içerisinde bir mescidin olmaması ve mescid açılması yönündeki taleplerin reddedilmesi üzerineöğrenciler bir kampanya başlattı.

ÇİMLERİN ÜZERİNDE NAMAZ
Demokratik uygulamalarıyla tanınan Boğaziçi Üniversitesi'nde, Güney Kampüsü'ne mescid isteyen öğrenciler, hazırladıkları video ile yaşadıkları zorluğu anlatamaya çalıştılar. Kuzey mescidindeki mescide gitmek için yarım saat yürümeleri gerektiği belirten öğrenciler öğrenciler, namazlarını boş anfilerde ve okul bahçesinde kılarken görüntüleniyor.

5 DAKİKADA REDDEDİLDİ
2009 yılından beri bu ihtiyacı üniversite yönetimine defalarca bildiren öğrenciler, 1000'e yakın imza toplamalarına, taleplerini yönetime iletmelerine rağmen bu talepleri -kendi ifadeleriyle- 5 dakikada reddedildi.

NAMAZI YURTTA KILSINLAR
Okul yönetiminin "namazlarını yurtta kılsınlar" ifadesinin de yersiz olduğu zaten öğrencilerin bunu yaptığını fakat bunun ders arasında kalan 10 dakikalık süre içerisinde mümkün olmadığını belirten öğrenciler öğretmen ve yönetimin çeşitli fetvalar ve akıl vermek yerine sorunlarına çözüm bulmasını istediler.
Ensonhaber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.