gphaber

Cepte fatura şişirmeye son!

GÜNCEL

BTK, şikayetler üzerine duruma el koydu tüketiciyi koruyan önemli bir karar aldı.

Binlerce abone, cep telefonlarındaki melodi ve oyun hizmetleri nedeniyle yüksek tutarlı faturalarla karşılaşınca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) şikayet yağdırdı. BTK, şikayetler üzerine cep'te melodi ve oyun hizmetleriyle ilgili önemli bir karar aldı. Buna göre melodi ve oyun hizmetleri abone onayına tabi olacak. İşletmeciler, bu hizmetleri sunmadan önce aboneye 'onay' için bilgilendirme amaçlı bir mönü gönderecek. Abone, bu mönüde onay kutusunu işaretleyecek, melodi ve oyun hizmetlerini satın almaya onay verecek. Abone, onay vermezse hizmetin sunumu söz konusu olmayacak.
CEPTE MELODİ VE OYUNA ABONE ONAYI KOŞULU GELDİ

BTK, şikayetler üzerine cep'te melodi ve oyun hizmetleriyle ilgili önemli bir karar aldı. Buna göre melodi ve oyun hizmetleri abone onayına tabi olacak. İşletmeciler, bu hizmetleri sunmadan önce aboneye 'onay' için bilgilendirme amaçlı bir mönü gönderecek. Abone, bu mönüde onay kutusunu işaretleyecek, melodi ve oyun hizmetlerini satın almaya onay verecek. Abone, onay vermezse hizmetin sunumu söz konusu olmayacak.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonlarına verilen melodi ve oyun hizmetlerinin faturaları şişirmesi üzerine abonelerden gelen yoğun şikayet sonrasında bu alanla ilgili önemli bir karar aldı. Buna göre melodi ve oyun hizmetleri abone onayına tabi olacak.

BTK kaynakları, bir süredir cep telefonlarındaki melodi ve oyun hizmetleriyle ilgili şikayet aldıklarını kaydetti. Şikayetlerin, son dönemde daha da arttığını belirten kaynaklar, "Aboneler, melodi ve oyun hizmetlerinin faturalarında şok artışlara yol açtığı konusunda BTK'ya başvuru yapıyor. Biz de bu başvurular üzerine harekete geçtik." dedi.

ONAY ALINMAZSA HİZMET SUNULMAYACAK

BTK, abone şikayetleriyle gündeme gelen sorunun çözümü için cep'te melodi ve oyun hizmetleriyle ilgili önemli bir karar aldı. Buna göre melodi ve oyun hizmetleri abone onayına tabi olacak. İşletmeciler, bu hizmetleri sunmadan önce aboneye 'onay' için bilgilendirme amaçlı bir mönü gönderecek. Abone, bu mönüde onay kutusunu işaretleyecek, melodi ve oyun hizmetlerini satın almaya onay verecek. BTK kaynakları, abonenin onay vermemesi halinde söz konusu hizmetlerin sunulmayacağını söyledi. Kaynaklar, uygulamanın sonuçlarının 1 yıllık bir dönemde izleneceğini belirterek, "Bu süre içinde gelişmeler takip edilecek. Çıkacak sonuçlara göre de yeni değerlendirme yapılması gündeme gelebilir." dedi.



hurhaber

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.