gphaber

Deprem seminerleri başladı

GÜNCEL

Sultangazi Belediyesi Deprem seminerlerine başladı.

Deprem odaklı Kentsel Dönüşüm projelerinin başladığı bu günlerde Sultangazi Belediyesi “Deprem Gerçeği” konulu seminer dizisi başlattı. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde 2 Haziran Cumartesi gününe kadar devam edecek seminerlerde başta inşaat mühendisleri ve müteahhitler olmak üzere, inşaat elemanlarına, kamu çalışanlarına, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara gruplar halinde seminerler düzenlenecek.

En son Van’da yaşanan depremin ardından, “Depreme karşı hazır mıyız?”, “Binalarımız depreme karşı dayanıklı mı?” soruları bir kez daha gündeme taşındı. Sultangazi Belediyesi de “Deprem Gerçeği” konulu seminer dizisi düzenleyerek vatandaşları depreme karşı bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan ilk seminere Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye yetkilileri, meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Seminer öncesi konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Van depremiyle birlikte Türkiye’nin deprem gerçeği ile bir kez daha yüzleştiğini söyledi. “Deprem öncesi, deprem anı, deprem sonrası neler yapılmalı? Bu konuda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz” diyen Başkan Altunay Kentsel dönüşüm projelerinin önemine dikkat çekti:

“Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında depreme karşı dönüşüm projeleri hayata geçiyor. Uzmanlar, sosyal sorunlar ve gerginlikler yaşanmaması için, ‘Dönüşümün sosyal ve tarihi boyutunun unutulmaması, halkında projeye sahip çıkması’ gerektiğinin altını çiziyor. Kentsel dönüşümü duyduğunuzda korkmadan ‘Ben de varım’ demenizi beklemekteyiz. Kentsel dönüşüm insan sağlığı için yapılıyor. Bu dönüşüm çocuklarımızı canlarını korumak için yapılıyor.”

“Evde ailede depremle ilgili bir şey bilinmemesi eksikliktir” diye konuşan Başkan Altunay, “Bu seminerler dizisinde değerli öğretim üyelerinden; deprem anında ne yapmalıyız? Ev alırken, ev yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Tüm bu soruların cevaplarını bu seminerlerde öğreneceğiz” dedi.

Sultangazi Belediyesi Başkan Danışmanları Mustafa Demir ile Cemal Ceylan’ın koordinatörlüğünde, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Turgut Kocatürk’ün yönetiminde yapılan seminere Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Dr. Murat Selçuk ile İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. Ünal Aydemir konuşmacı olarak katıldı.

Her cumartesi günü yapılacak seminerler 2 haziran’a kadar sürecek seminerlere tüm vatandaşlar katılabilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.