gphaber

Erdoğan: Haremden ibaret gösteriliyoruz

GÜNCEL

Başbakan Erdoğan İnovasyon Haftası için düzenlenen açılış töreninde konuştu.

 Konuşmasından satırbaşları...
Bizim petrol gibi kaynaklarımız olmasa da üretken çalışkan zeki bir işgücümüz var, insan kaynağımız var. Dünya nüfusu yaşlanırken Türkiye genç nüfusuyla ilerliyor. Ekonomide başarının sırrı ne emektir, ne sermayedir. Tek sermaye insandır. İnsan varsa emek vardır, üretim vardır, tüketim vardır. 

Genç nüfus "Ne iş yaparım abi" diyorsa bir şey ifade etmez. Kalifiye değilse işe yaramaz. Elmas nasıl işlenmeden işe yaramazsa genç nüfus da kalifiye olmadan bir işe yaramaz. Mesleki reformlarla ilgili atılımlar yapıyoruz. Meslek sahibi, ufuk sahibi dil bilen, dünyayı okuyan bir nesil yetiştirmek istiyoruz.



Geri kalmayı kabullenmemiz için çalıştılar. Bizi hep belli sınırların içinde tutmak istediler. Her kafamızı kaldırıp hamle yaptığımızda türlü oyunlar oynadılar. Biz kendisine hayranlık duyulan bir medeniyet sahibi iken başkalarına hayranlık duyan bir millet olmamızı istediler.

Bizim gençlerimizin özgüvene sahip olması gerekiyor. Bu gençlerle inşallah yeniden Türkiye yükselecek. Bu dünya ilk 10'da Türkiye'yi görecek. Başı dik mağrur ve muzaffer bir millet olmak durumundayız. 

Bize kendi tarihimizi savaştan, intikamdan haremden göstermek isteyenler var. Bize kendi tarihimizi yanlış göstermek isteyenler var. Fetih dediğiniz kavram kafa kopararak işgal ederek olan değildir. Fetih kapılardan önce kalpleri açma girişimidir. Bu yüzden Bizanslılar "Başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmek isteriz" dediler. Tarihimizi sürekli savaşlardan, haremden, entrikadan,ü gösterenler var. Bizden olmayanlar bizi nasıl anlatırsa anlatsın biz tarihimizi doğru tanımak zorundayız.

Türkiye'nin çözüm bekleyen sorunları ve ihtiyaçları için bu konuda emek sarfedecek insana ihtiyacımız var
Bugün
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.