gphaber

Erdoğan, Taksim camisi için son sözü söyledi

GÜNCEL

Başbakan Erdoğan, İspanya dönüşünde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, Çamlıca ve Taksim camileri konusunda son sözü söyledi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'ya yapılacak caminin projesinin içine sindiğini belirterek, "Cami mimarisi özellikli bir konu, müslüman olmayanların o ruhu yakalaması zor" dedi.
Çamlıca'ya yapılacak cami kousunda 90’ı aşkın projenin yarıştığını belirten Başbakan, "Avrupa’da binaya bakınca ‘bu katedral, bu kilise’ diyebiliyorsunuz. Biz de baktığımızda ‘bu cami’ diyebilmeliyiz. Modern çizgi adına çok garip projeler de vardı. Cami mimarisi özellikli bir konu." diye konuştu. 

Projeyi de değerlendiren Başbakan Erdoğan, “İçime sindi. Ayrıca juride olsam ikinci seçmezdim. Kültür merkezleriyle, seminer ve sergi salonlarıyla, etrafıyla bütün bir proje. Bitince güzel olacak." dedi.
 
TAKSİM'E CAMİ YAPILACAK
 
Erdoğan, “Taksim’e cami yapılacak mı?” sorusuna, “Evet yapılacak. Şimdiki mescidin yerinde, etrafında birkaç bina daha var. Birkaç parsel kamulaştırılacak” cevabını verdi.
Gazze'ye Gidecek mi?
 
Gazetecilerin bir diğer merak ettiği konu ise kendisinin Gazze'ye gidip gitmeyeceği oldu. Bu konuda sorulan “5 Aralık’ta Halid Meşal Gazze’ye gidiyor. Siz de gidecek misiniz?” sorusuna Başbakan, “Halid Meşal ile görüştüm. Size sürpriz yapabilirim. Kendisi davet etti. Hazır olduklarını söyledi” cevabını verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.