gphaber

Füze kalkanına karşı 400 Rus füzesi

GÜNCEL

Füze kalkanına karşı 400 Rus füzesi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde ülkesinin savunma kapasitesinin arttrılması gerektiğini savunan bir makale yayınladı. Daha önce sık sık ABD'yi, ülkesini zayıflatmakla suçlayan Putin, son makalesinde ülke ismi zikretmedi ama "kimsenin bizi zayıflatmasına izin vermemeliyiz" dedi.

"FÜZE KALKANINI GÖLGEDE BIRAKMALIYIZ"

Putin, Rossiyskaya Gazeta'da yer alan makalesinde NATO'nun füze kalkanını da ele aldı. Farklı platformlarda, füze kalkanının asıl amacının Rusya'nın nükleer caydırıcılığını önlemek olduğunu vurgulayan Putin, son makalesinde de Rusya'nın ABD füzelerini geride bırakacak silahları geliştirmekle yükümlü olduğunu yazdı. "Yaşanan küresel mali krizler, birilerini her zaman sorunları güç kullanarak çözmeye yöneltebilir" diyen Rusya Başbakanı, Rus Ordusu'nun yeniden yapılandırılması gerektiğini vurguladı.

400 FÜZE, 600 UÇAK, ONLARCA DENİZALTI

Vladimir Putin, bu amaçla önümüzdeki on yılda hükümetin 23 trilyon ruble (770 milya dolar) tutarında yeni silah alacağını belirtti. Alınacak silahlar arasında 400 kıtalararası balistik füze, 600 savaş uçağı, onlarca denizaltı ve savaş gemisi ile binlerce tank ve zırhlı araç olacak.

Rusya'nın 30-40 yıl sonrasının tehditlerini de gözeterek yeni silah teknolojileri geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Putin, yeni nesil silah geliştirilmesine odaklanılması ve özel sektörün de bu konuda cesaretlendirilmesi gerektiğini belirtti.



Kaynak : //www.internethaber.com/fuze-rus-kalkan--402424h.htm#ixzz1mvNsAF2Y
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.