gphaber

HGS kaosuna dur diyen yok!

GÜNCEL

Büyük umutlarla uygulamaya konulan Hızlı Geçiş Sistemi HGS vatandaş için yeni bir dert oldu.

İstanbul'da her gün daha da içinden çıkılmaz bir hal alan trafik sorunu vatandaşlara eziyet olmaya devam ediyor. Özellikle köprü geçişlerinde büyük zaman ve para kaybına uğrayan İstanbullu'lar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın köprü geçişlerini rahatlatması ve hızlı geçişin sağlanması için tanıttığı Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) ilgi gösterdi. Gelin görün ki vatandaşın HGS'ye ilgi göstermesine rağmen köprü trafiği direksiyon başındakilere saç baş yoldurmaya devam ediyor.
Kullanıma girdiği ilk günlerde sürekli teknik arıza ile sıkıntı yaratan HGS'de sorunlar hala devam ediyor. Bunun yanında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerinde tek bir HGS gişesi'nin olması uzun araç konvoylarının oluşmasına yol açıyor.

ETİLER'DEN FSM'YE GELEN HGS KULLANICISI CEZALI DURUMA DÜŞÜYOR

Tüm bunların yanında Etiler'den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne girişte HGS gişesi yok. HGS kullanıcıları bu durumda mecburen OGS gişelerinden geçip cezalı duruma düşüyorlar.

Vatandaşı rahatlatmak için uygulamaya konulan HGS şu an vatandaş için sadece eziyet oldu. Ulaştırma Bakanlığı'nın bir an evvel bu duruma çözüm bulması bekleniyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.