gphaber

Hız kesmeden çileye devam

GÜNCEL

FATİH Sultan Mehmet ve Haliç Köprüsü ile Ayamama Deresi’nde aynı anda başlayan bakım onarım ve ıslah çalışmaları nedeniyle yaz ayları trafik çilesiyle geçiren İstanbulluların sıkıntısı hala bitmedi.

Ayamama Deresi’ndeki ıslah çalışmaları devam ederken, TEM ve O-3 otoyolları ile Otogar önünde devam eden üst geçit güçlendirme, asfaltlama çalışmaları sürücüleri isyan ettirdi.

Yaz tatilini İstanbul’da geçirenler Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki bakım onarım çalışmaları nedeniyle saatlerce trafikte bekledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi köprünün her iki yakasına mobil büfe ve seyyar tuvalet yerleştirdi. Kumlama çalışmalarında nefes darlığı çeken sürücüler fenalaştı, hastanelik oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çare olarak “Gişeler ücretsiz“ diye müjde verdi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım çalışmaların planlanandan önce biteceğini müjdeledi. Planlanandan önce biten köprü çalışmaları bir nebze olsun sürücüleri rahatlatırken, TEM Otoyolu Mahmutbey’de devam eden Ayamama Deresi ıslah çalışmaları Basın Ekspres Yolu’ndaki trafiği sabah ve akşam saatlerinde yine kilitledi. TEM Otoyolu’nun yanlarında devam eden çalışmalar nedeniyle Basın Ekspres Yolu, TEM Otoyolu Ankara istikameti kapatıldı. Bir sonraki sapaktan Ankara istikametine yol verilirken ıslah çalışmalarında 437 adet fore kazıktan 372’si, kazıkları birbirine bağlamak için kullanılan 17 adet beton döşemeden de 15’i tamamlandı.

Otogar önünde devam ediyor

Aksaray-Havalimanı Metro hattının Otogar kısmında kalan ayakları da güçlendiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarda metro hattının ayaklarına ek destekler yapıldı. Yetkililer Otogar sapağında devam eden çalışmaların yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

FSM bitti Çakmak Köprüsü başladı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde biten çalışmalar, yerini Ümraniye’deki Çakmak Köprüsü’ne bıraktı. Çakmak Köprüsü’nde yapılan genişletme ve güçlendirme çalışmaları nedeniyle her iki istikamette de yoğun trafik yaşandı. Sürücüler saatlerce trafikte beklerken, Kavacık’tan Ümraniye Çakmak Köprüsü’ne kadar kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

O-3’te de çile

TEM Otoyolu’nu Otogar’a bağlayan üst geçidin ayaklarında yapılan güçlendirme çalışmaları da trafiği her iki yönlü etkiledi. Aksaray-Mahmutbey (O-3) yolunda işe gidiş ve işten dönüş saatlerinde trafik oluştu. TEM Otoyolu Gaziosmanpaşa üst geçidinin de ayaklarına işçiler iskeleleri kurdu. İlerleyen günlerde burada da trafik çilesinin başlaması bekleniyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü de internet sitesinden İstanbul trafiğine çıkan sürücüleri böyle uyardı.

*TEM Otoyolunun Avcılar-Kınalı kesimi anayolda; Hadımköy, Çatalca, Silivri ve Kınalı Köprülü Kavşak kolları; gişe sahaları ve bağlantı yollarında üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanacak; çalışmaların gece yapılacak bölümlerinde 23:00-07:00 saatleri arasında kavşak kolları trafiğe kapatılarak trafik alternatif güzergahlardan sağlanacaktır. (24.08.2012-15.11.2012)

*TEM Otoyolunun Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Çamlıca Gişeleri arasında kalan muhtelif kesimlerde üst yapı yenileme ve tamirat çalışmaları nedeniyle 23:00-06:00 saatleri arasında çalışılan şeritlerde yol trafiğe kapatılacak olup, ulaşım diğer şeritlerden sağlanacaktır.(05.09.2012-28.10.2012)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.