gphaber

Kar kapıdan girdi

GÜNCEL

Kış, Türkiye genelinde yüzünü göstermeye başladı. Edirne ve Bolu'da etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Uludağ ve Sarıkamış beyaza büründü.

 D-100 karayolu Bolu Dağı'nın Düzce ve Bolu kesimlerinde sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı, karayolunun özellikle Düzce kesiminde bulunan Bakacak, Karanlıkdere ile Bolu kesiminde bulunan Seymenler mevkisinde tipi şeklinde devam ediyor. Ekipler, yolda tuzlama ve küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor


Edirne'nin yüksek kesimlerde gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran tipi şeklindeki kar yağışı, Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı çevresinde etkili oluyor.

Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda zaman zaman şiddetini artıran yağış, bazı bölgelerde görüş mesafesinin düşmesine neden olurken, uluslararası karayolunun ulaşıma kapanmaması için karayolları ekipleri hazır bekletiliyor.

Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.


Uludağ beyaza büründü

Uludağ'ın yüksek kesimleri ile oteller bölgesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası, kar kalınlığı 20 santimetreye çıktı. Oteller bölgesinde sıcaklık, gece saatlerinde eksi 1,4 dereceye kadar düştü.


Zirvede kar, sahilde güneş var


Antalya kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Saklıkent kayak merkezine yılın ilk yarı yağdı. Güneşli bir havanın olduğu sahil kesimlerinde ise turistler sıcak havanın keyfini yaşıyor.

Sarıkamış'a beyaz örtü


Kar yağışının etkili olduğu Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlıkları kent merkezinde 2, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 4 santimetre olarak ölçüldü.


Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 6, Ağrı ve Ardahan'da eksi 2, Erzurum ve Iğdır'da 1, Erzincan'da 5 derece olarak ölçüldü.

Bitlis'te de sabah saatlerinden bu yana etkili olan soğuk hava, yerini kar yağışına bıraktı.

Kulp'ta kar yağışı

Edinilen bilgiye göre, öğleden sonra etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle Diyarbakır-Muş karayolu, Kulp ilçesi ile Muş arasındaki Kozme mevkisinde ulaşıma kapandı.

Abant ''beyaza'' büründü

Bolu'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve dört mevsim bir başka güzelliğe bürünen kar yağışının aralıklarla devam ettiği Abant'ta kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Bolu kent merkezine de mevsimin ilk karı yağdı.

Kartepe'ye mevsimin ilk karı yağdı

Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi'nin görülebildiği, Samanlı Dağları'nın bin 640 rakımlıyla en yüksek tepesi olan ve kayak merkezlerinin de yer aldığı Kartepe'de, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı.

Çanakkale'de kar yağışı sürüyor

Çanakkale'nin Lapseki ilçesi yüksek kesimlerinde yer alan Dumanlı köyü yakınlarına dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı sürüyor. Bölgede kar kalınlığı yaklaşık 2-3 santimetreye ulaştı.AA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.