gphaber

Katil parasını alamayınca bakın ne yaptı!

GÜNCEL

Katil parasını alamayınca bakın ne yaptı!

Ö.A. başvuru dilekçesinde bir çete tarafından parayla tutulduğunu, hedef olarak gösterilen işadamını başından vurduğunu anlattı.

Kiralık katilin başından vurduğu işadamı R. B., hayatta kalmayı başardı. Görevini tamamlayamadığı gerekçesiyle Ö.A’ya parası ödenmedi.

'HEDEFTEYİM'

Ö.A., dilekçesinde “Bana ‘Konuşursan, başına çok şey gelir’ diye tehdit ettiler. Vicdanen rahatsızım. Yaptıklarımdan pişmanlık duyuyorum çünkü işadamı mağdur edildi. Ben de şu anda hedef halindeyim” dedi.

BAŞVURU İLK OLDU

Başvurunun kendilerini şaşırttığını söyleyen İnsan Hakları Derneği Adana Şube Başkanı Osman Kara, “İlk defa böyle bir başvuruyla karşılaştık. Emniyetin üst kademelerine kadar uzanan bir çeteleşmeden bahsediyor. İddialar oldukça vahim, umarım olay aydınlığa kavuşur” dedi.

İşadamını öldüremediğinden dolayı kendisine vaad edilen 500 bin TL’yi alamadığını belirten tetikçi, başvuru dilekçesinde çetede yer alan emniyet mensuplarının da adını vererek can güvenliğinin olmadığını belirtip yardım istedi. Saldırıya uğraşan işadamı R. B. da iddiaları doğrulayarak savcılık ve İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

ÜÇ KİŞİYE DAVA

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında yapılan suç duyurusunda takipsizlik kararı verildi. Üç kişi hakında ise dava açıldı. Öte yandan, tetikçi Ö.A., başka bir çete davası kapsamında halen cezaevinde bulunuyor.
Taraf
//www.haber7.com/haber/20120319/Katil-parasini-alamayinca-bakin-ne-yapti.php

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.