Bankaların kredi kartında müşteriye attığı son gol 3 ay kullanılmayan kredi kartı için kestikleri ceza oldu. Ama tabiki aldıkları ek ücretler bununla sınırlı değil. Bakın bankalar kredi kartlarından biraz daha fazla alabilmek için neler yapmış neler...
KULLANILMAYAN KARTA PARA KESTİLER!
Kredi kartı almaya karar verirken çok da dikkat etmediğimiz harcama dışı kesintiler, kabarık ekstreler geldiği zaman gündeme geliyor. Birçok vatandaş, kredi kartını kullanmadığı halde kart aidatı dışında ödediği kesintilerden yakınıyor. Bunların başını, vatandaşın farkında bile olmadığı ‘işlemsizlik ücreti’ çekiyor. Kartınızı kullanmadığınız 3 aylık dönem içerisinde kesilen bu ücret yaklaşık olarak 8 TL civarında.
KREDİ KARTINI KAPATMAK İSTEYENE ŞARTLI TEKLİF!
Bankalar ile tüketiciler arasındaki kredi kartı aidatı savaşı tam gaz sürüyor. Kart aidatı nedeni ile bankalar ile araları açılan tüketiciler kartlarını kapattırmak isteyince bankalardan“1 yıl kredi kartınızı kapattırmama sözü verin sizden aidat almayalım” teklifi geldi. Aynı nedenle kart sahipleri ile sık sık aidat pazarlığına oturan bankalar daha önce de “Harcamanızı artırın aidat almayalım”, “Otomatik ödeme talimatı verin aidat almayalım” teklifinde bulunmuşlardı.
KART ÜCRETİ KALKTI İMZA ŞARTI GELDİ
Bankaların kredi kartı alırken ücret kesmelerinin önüne geçmek için BDDK yeni bir düzenleme getirdi! Kredi kartı alırken sakın ücret ödemeyin!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Türkiye Bankalar Birliği’de dahil olmak üzere 96 kurum ve kuruluşun görüşüyle son şekli verilecek taslakla ilgili görüşmeler sürerken, kart ücreti için imza şartı aranacak. Taslağa göre bankalar kredi kartı ücreti başta olmak üzere tüm işlemlerden alacakları bedelleri kendi internet sitelerinden açıkça duyuracaklar. İşlem adı, A bankasında farklı B bankasında farklı olamayacak. Tek bir dil kullanılarak, tüketicinin bankalar arasında rahatlıkla tercih yapması sağlanacak. Ayrıca bankalar, kredi kart ücreti başta olmak üzere alacakları hizmet bedellerini 15 sayfalık sözleşmelerin içine saklayamayacak.