gphaber

Obama'yı hem övdü, hem eleştirdi!

GÜNCEL

Obama'yı hem övdü, hem eleştirdi!

Devlet televizyonunun haberine göre dini lider Ayetullah Ali Hamaney Uzmanlar Meclisi ve üyelerini kabulde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Barack Obama'nın İran'la ilgili son açıklamalarına da değindi.
Obama'nın “diplomasiyle öncelik verileceği ve İran'a karşı savaşı düşünmediği
” yönündeki ifadelerini değerlendiren Hamaney,“Bu söz, güzel bir söz ve kuruntudan, yanılmadan kurtulmayı gösteriyor. Ancak ABD Başkanı konuşmasının devamında demiş ki, 'yaptırımlarla İran halkını dize getirmek istiyoruz'. Onun konuşmasındaki bu kısım ise kuruntunun devam ettiğini gösteriyor” diye konuştu.
Hamaney, kuruntuların devam etmesinin Amerikalı yöneticilere zarar vereceğini ve onların hesaplarının boşa çıkacağını söyledi.

İran'a yönelik yaptırımların 33 yıldır devam ettiğini, özellikle de son bir yılda yaptırımların artırıldığını hatırlatan Hamaney, “Bu yöntemle İran halkını İslami yönetimden ayırmak niyetindeydiler, ancak onlar 2 Mart'taki seçimlerde halkın İslami yönetime bağlılığını gördüler
” ifadesini kullandı.
Ayetullah Hamaney, halkın 9. dönem meclis seçimlerine yüksek oranda katılarak nizama olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdiğini bildirdi ve halka teşekkür etti.

OBAMA NE DEMİŞTİ?
ABD Başkanı Barack Obama ise dün Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin İran konusunda önümüzdeki haftalar ya da aylar içerisinde karar vermesi gerektiği yönündeki algının doğru olmadığını söylemişti. Obama “aklı başında” bir siyaset izleyeceğini ve diplomasinin bu sorunu çözeceğine inandığını vurgulamıştı.
P5+1 İRAN'A SESLENDİ

ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya’dan oluşan P5+1 ülkeleri de İran’ın nükleer programıyla ilgili gerginliği çözmenin yolunun diplomasi olduğunu savunurken, Tahran yönetimine de kaygıları yatıştırmak için gerekli sorulara yanıt verme çağrısı yaptı. Altı ülke, yaptıkları ortak açıklamada, İran’dan ayrıca Perçin Askeri Tesisleri’ni Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun denetimine açmasını istedi. Dün, Associated Press’e konuşan bazı diplomatlar, İran’ın Perçin’de nükleer silah denemeleri yapıldığına işaret edecek delilleri ortadan kaldırdığını öne sürmüştü.



Kaynak : //www.internethaber.com/iran-amerika-hamaney-obama--406389h.htm#ixzz1obRXCoKV
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.