gphaber

Perşembe gününe dikkat!

GÜNCEL

Marmara Bölgesi'nde perşembe gününden itibaren kar yağışı bekleniyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, çarşamba gününden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle Edirne ve Kırklareli'de karla karışık yağmur bekleniyor, perşembe günü ise Trakya'da kar yağışı öngörülüyor. Soğuk havanın gece sıcaklıklarını etkilemesi, perşembe günü sıcaklıkların sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor.
Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'nın perşembe gününden itibaren Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Özellikle yüksek kesimlerde olmak üzere kar yağışının beklendiği Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de hava sıcaklıkları perşembe ve cuma günü 2, Yalova'da ise 4 dereceye kadar inebilir. Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritasına göre, İstanbul'a da ilk karın perşembe günü düşmesi bekleniyor.

Bugün ülke genelinde görülecek yağışların; öğle saatlerinden itibaren İzmir'in güney kıyıları, Aydın kıyıları, Muğla ile zamanla Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimleri, Mersin'in Anamur ilçesiyle akşam saatlerinden itibaren Hatay, Adana, Osmaniye çevrelerinde, kuvvetli güneybatılı rüzgarla birlikte çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Sivas çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.