gphaber

Şahin: Aliş artık bizim çocuğumuz

GÜNCEL

Şahin: Aliş artık bizim çocuğumuz

Adana’da karakolun kapısına gelen ve dövüldüğü, vücudunda sigara söndürüldüğü belirlenen 5-6 yaşlarındaki Aliş isimli çocuk tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Adana’ya giderek küçük çocuğun durumuyla bizzat ilgilenmeye başladı.
Taraf’a bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, küçük Aliş’in durumuyla yakından ilgilenildiğini belirtti. Şahin “Aliş büyük bir güven bunalımı yaşıyor. Yalnızca adını söyleyebiliyor. Fiziki tedavisi sürerken ağırlıklı olarak psikolojik durumunu da düzeltmeye çalışıyor uzmanlarımız . Psikologlar tedaviye başladı. Kendisi bundan sonra devletin kanatları altındadır ”dedi. Olaya ilişkin yazılı açıklama da yapan Şahin şunları kaydetti: “Temel yaklaşımımız çocukların ihlal ve istismarını önlemeye yöneliktir. Ancak önlenemediği durumlarda bu vakada olduğu gibi koruma ve rehabilitasyon çalışmalarını önemsiyoruz. O bundan böyle bizim çocuğumuzdur. İhmal ve istismara uğradığı görülen, düşünülen çocukları görmezden gelmeyin, bizlere haber verin.”

Klinik tedaviye alınacak

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Coş çocuğun ailesinin tesbiti için araştırmalara başlandığını, belediye hoparlöründen de anons yapıldığını hatırlattı. Coş “ Henüz bir ipucu elde edemedik. Çocuğun psikiyatrik durumuyla ilgili Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile aile psikiyatristleri değerlendirmeler yaptı. Onların önerisi doğrultusunda çalışma yapılacak. Muhtemelen pazartesi günü klinik şartlarında müşahede altına alınması önerisi söz konusu olacak” dedi.

Fotoğrafa izin yok

Çocuğun görüntüsünün alınmasına izin vermeyen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Gonca Çelik, içerisinde bulunduğu psikolojik durum nedeniyle görüntü alınmasını tavsiye etmediklerini, çocuğun yaşadıklarının tek bir olay değil, uzun süreli bir istismar olduğunu söyledi.

Artık koruma altında
Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan’da Taraf’a bilgi verdi. Akdoğan olayın duyulmasıyla birlikte Aliş’in Valilik tarafından koruma altına alındığını, sevgi evine yereştirildiğini açıkladı. Akdoğan çocuğun sağlığına kavuşması için devletin tüm çabayı göstereceğini vurguladı.

Taraf
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.